Foto: Keuken-2018

Zo maak je een onweerstaanbare keuken die helemaal 2018 is!

Veel mensen staan er niet direct bij stil, maar het is belangrijk om goed te overwegen hoe je je keuken inricht.

Je brengt hier dan ook aardig wat tijd door en dus hoop je te voorkomen dat je bijvoorbeeld te veel op en neer loopt tijdens het koken, of tegen andere dingen aanloopt. Natuurlijk verschilt de ideale inrichting per persoon maar toch zijn er een aantal algemene dingen waar je wel rekening mee kan houden zodat het voor jou leuker wordt om in de keuken te staan.

Wonen en koken komen samen

Je wil de keuken zo inrichten dat je er vaak wil en kan zijn, net zoals de woonkamer. De keuken is dan ook niet langer meer een afgesloten ruimte maar juist een verlenging van de woonkamer. Zo’n ‘woonkeuken’ bestaat vaak uit twee delen, zo vind je tegen de muur de gootsteen men de losse apparaten en daartegenover vind je het kookeiland. Dit geeft extra ruimte om te koken en dus automatisch om meer ontspannen te werk te gaan. Daarnaast is je bar of eettafel het verlengde van het kookeiland, dit is de ideale plek om te eten, krant te lezen of lekker te borrelen met vrienden.
Aangezien je hier vaker tijd zal gaan doorbrengen is het ook zeker niet onbelangrijk om wat leuke accessoires toe te voegen. Haal bijvoorbeeld de natuur naar binnen door planten neer te zetten of breng meer leven in je keuken door schilderijen op te hangen door middel van ophangsystemen voor kunst of schilderijlijsten.

Kies het juiste materiaal

Je keuze voor het materiaal dat je gebruikt bepaalt de stijl en sfeer in je keuken. Kies bijvoorbeeld voor hout, koper of marmer wanneer je voor de chiquere stijl gaat of kies voor leer, rvs of beton wanneer je voor de industriële look gaat. Wees ook niet bang om te werken met contrasten, zo trek je met jou keuken extra aandacht.

Laat de techniek het werk doen

De keukenapparatuur bepaalt voor een groot deel de uitstraling van uw keuken, kwaliteit is hierbij belangrijker dan kwantiteit. Strakke designs zie je al jaren terugkomen, zo zie je tegenwoordig veel volledig greeploze keukens. Met de nieuwe technieken kun je ervoor zorgen dat je alle lades opent door bijvoorbeeld er zachtjes op te drukken. Voor een extra ruimtelijk effect in de keuken laat je de onderste keukenkastjes zweven. Dit zorgt voor een ruimtelijk effect omdat de vloer onder de kasten nog steeds zichtbaar is. Een andere optie is om de kasten en/of apparatuur in de muur te laten bouwen.

Reacties