Foto: Grando-1

Ontwerp zelf je luxe design keuken!

Het deurtje van het linker keukenkastje hangt al tijden scheef. Het handvat van de koelkast is ooit afgebroken en zit met tape vastgeplakt.

Eén van de elektrische kookplaten moet uit blijven staan omdat anders de stoppen eruit vliegen en het stopcontact is ook niet meer wat het geweest is. En hoort de oven wel zo te roken? Kortom: het is tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe keuken. En als je dan toch toe bent aan een nieuwe keuken, waarom zou je dan het dan niet meteen goed doen? In plaats van het rondsnuffelen naar de allergoedkoopste deal die je tegenkomt bij de Ikea, kun je ook overwegen om te kiezen voor een mooiere variant. Tenslotte is de keuken één van de ruimtes in huis waar het meeste tijd wordt doorgebracht. Bovendien gaat een keuken minimaal 8-10 jaar mee, dus is het zeker de moeite van een investering waard om er eens echt iets moois van te maken. Waarom ontwerp jij niet zelf je eigen luxe design keuken?

De start van de zoektocht

Natuurlijk is het ontwerpen van een luxe keuken meestal niet weggelegd voor mensen die er geen opleiding voor hebben gedaan. Wat niet wegneemt dat je wel degelijk zelf luxe design keukens kunt samenstellen uit verschillende keukens die jij mooi vindt. Hoe doe je dat? Allereerst stap je gewoon binnen bij een uitblinker in het leveren van moderne, luxe keukens met speciale designs. Let op dat je kiest voor een specialist in keukens en niet een winkel die vanalles verkoopt en toevallig ook keukens heeft. Grando keukens, één van de grootste keukenspecialisten van Nederland, is bijvoorbeeld een goed startpunt voor de zoektocht naar jouw ideale design keuken. Snuffel op je gemak rond door de showrooms en laat je uitgebreid voorlichten door professionals, die jou alle informatie kunnen geven die je maar nodig zou kunnen hebben.

Verschillende onderdelen samenvoegen

Je kunt natuurlijk tijdens zo’n tocht door de showroom spontaan verliefd worden op een keuken en besluiten deze in zijn geheel te nemen. Het gebeurt echter veel vaker dat je bepaalde onderdelen van de ene keuken mooi vindt en andere onderdelen uit een andere. Gelukkig kun je verschillende dingen ook combineren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de opbouw van de ene keuken, de kastdeurtjes van de andere, de kraan uit een derde keuken en ga zo maar door. Meestal doe je dit niet snel even binnen een halfuurtje: je moet er echt de tijd voor nemen en goed nadenken wat je mooi zou vinden in jouw luxe design keuken. Maak ook gebruik van het gratis inspiratie magazine van Grando, waarin je ook thuis op je gemak wat kunt bladeren en kijken. Probeer voor je te zien hoe je keuken eruit gaat zien als alle verschillende onderdelen worden samengevoegd.

Het resultaat: jouw droomkeuken

Uiteindelijk kom je uit op de ideale keuken, die alles bevat wat jij graag zou willen. Misschien is dat die superluxe oven, die schitterende inductie-kookplaat of die echte designkraan. De afwerking is bij een luxe keuken van levensbelang: alleen wanneer je kiest voor een goede samenstelling van de verschillende onderdelen krijg je een echte, mooie designkeuken. Ben je bang dat je eigen samenstelling misschien toch niet het gewenste effect oplevert? Vraag dan advies van professionals en ga terug naar de tekentafel. Wees vooral geduldig en neem de tijd om dingen goed te overdenken. Op deze manier zal je uiteindelijk uitkomen bij je doel: de ideale, super-de-luxe design keuken!

Heb je weinig vertrouwen in jezelf, weet je niet wat je wilt of ben je bang de verkeerde keuzes te maken? In de showroom van Grando keukens vind je ook heel veel keukens die je in hun geheel kunt bestellen. Dan weet je zeker dat jouw keuken alles bevat wat je nodig hebt en dat je de komende jaren rustig kunt genieten van je design keuken zonder dat er onderdelen af vallen of kastjes in elkaar storten.

Reacties