Foto: 2015/tieleman-keukens-kookeiland.jpg

Een kookeiland (of spoeleiland of werkeiland) in de keuken is weer helemaal in

Ook in 2015 zijn er weer duidelijke trends in de keukenmarkt zichtbaar. Het moet allemaal minimalistisch.

Van volledig greeploze keukens, naar minder kasten en meer bergruimte… én het kookeiland is erg in trek. En dat vinden wij niet gek, een kookeiland ademt design en biedt volop ruimte.

Dat de vormgeving en wensen van een keuken door de jaren heen aan veranderingen onderhevig zijn, is niet verrassend. Waar vroeger een open vuur of schouw als kookplaats fungeerde, willen we nu designproducten: strakke keukenbladen die ook nog eens bestand zijn tegen vlekken, zuren en krassen. Maar ook de behoeften zijn veranderd. Vijftig jaar geleden kookte moeder voor haar 10 kinderen. Nu zit er gemiddeld nog maar 1,6 kind aan de gezinstafel. Bovendien is koken allang niet alleen maar een ‘moetje’. We koken graag in onze vrije tijd, bijvoorbeeld samen met vrienden in de (buiten)keuken. Kortom: door innovaties, nieuwe mogelijkheden, gezinsgrootte en de beleving is de keuken veranderd.

Keukenwensen in 2015

Onlangs is er een onderzoek geweest naar de keukenwensen van de consumenten in 2015. Conclusie: die zijn zeer verschillend. Iedereen heeft een eigen smaak. Toch was het opvallend dat een kookeiland tot de wens van vele consumenten behoort. Een kookeiland zónder fornuis en oven welteverstaan, want het eiland moet vooral werk- en opbergruimte opleveren, maar ook gezelligheid.

Waarom een kookeiland?

Een kookeiland valt op en heeft een luxe uitstraling. Het zorgt voor een gezellige, huiselijke sfeer. Een kookeiland is niet alleen een plek waar enkel eten wordt bereid, het is ook een ontmoetingsplek. Toch is er, vandaag de dag, een misschien nog wel belangrijkere reden: een kookeiland biedt opbergruimte. Daar waar wij Nederlanders dol op zijn.

Kwaliteitsbladen geen wens maar eis

Van welk materiaal het kookeiland wordt gemaakt, hangt af aan de smaak van de particulier. Of het nu gaat om een keukenblad gemaakt van graniet, composiet, glas,keramiek of Dekton. Ieder materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen en uitstraling. Waarbij kwaliteit geen wens is, maar een eis. Bekijk ons assortiment met keukenbladen en raak geïnspireerd!

Bron: www.artegroep.nl

Meer informatie: www.tielemankeukens.nl/kookeiland

Publicatiedatum: 5 november 2015

Reacties