Foto: 2015/Bruynzeel-vintage-keuken-trend.jpg

Bruynzeel Keukens speelt in op vintagetrend

Vintage is in. Dat merkt Bruynzeel Keukens ook. Daarom gaan ze op zoek naar een slagzin van toen.

De eerste Bruynzeel keuken uit 1937 lijkt aan een opmars bezig. Bruynzeel Keukens wordt steeds vaker benaderd door liefhebbers van deze eerste keuken. Mensen zijn op zoek naar de onderdelen van toen en het verhaal erachter. Bruynzeel Keukens speelt in op deze belangstelling voor vintage en gaat op zoek naar 'een slagzin van toen voor een keuken van nu'.

De eerste Bruynzeel keuken

De eerste Bruynzeel keuken (1937) ontworpen door Piet Zwart bestond uit gestandaardiseerde elementen die machinaal vervaardigd werden en op verschillende manieren geplaatst konden worden. Piet Zwart integreerde de koelkast en het fornuis, zodat onhandige kieren verdwenen. De keuken zat vol met praktische vondsten die het huishouden veel makkelijker maakten. Een praktische, betaalbare, mooie keuken en daardoor direct heel populair.

De herintroductie van de eerste Bruynzeel keuken

In 1997 heeft Bruynzeel Keukens het ontwerp van Piet Zwart uit 1937 voorzien van de gemakken van nu. Blumotion-ladesystemen en moderne inbouwapparatuur, maar met behoud van het oorspronkelijke ontwerp. Inclusief het glaskoord rond de sponning van de deurtjes en het houten pannenrek.

Een slagzin van toen voor een keuken van nu

Van 7 december t/m 3 januari gaat Bruynzeel Keukens online op zoek naar de slagzin van toen voor de Piet Zwart keuken van nu. De keuken werd in de jaren '30 aangeprezen met 'de hartewens van elke huisvrouw'. Op bruynzeelkeukens.nl/eenslagzinvantoen kunnen, ter inspiratie, oude reclames bekeken worden. Deelnemers aan deze (vintage) slagzinnenwedstrijd kunnen hier een reclameposter uitkiezen en voorzien van een zelf bedachte slagzin van toen. En uiteraard, heel modern, delen via Facebook en Twitter.

Reacties