Foto: 2017/Sandra/3. lanas-droomkeuken-threebirdsrenovations-ontwerptekeningjpeg.jpeg

BINNENKIJKEN in de witte droomkeuken van Lana

Deze moderne witte keuken is een oase van rust.

Sandra van Koningshoven

Luxe doorkijk met afsluitbaar raam

bron: threebirdsrenovations

Lana heeft gekozen voor een semi-open keuken. Het werkblad en het grote raam scheiden de keuken van de tuin. Het werkblad is gemaakt van 'Caesarstone' en het enorme raam kan zowel geopend als gesloten worden. Eenmaal geopend wordt het werkblad een gezellige eettafel voor maar liefst acht personen. Het is Lana's favoriete deel van de keuken.

Waar zetten we de spoelbak?

bron: threebirdsrenovations

In een grote keuken heb je meer ruimte en dus ook meer keus. Lana twijfelde lang: 'De spoelbak in het keukeneiland of op het achterste gedeelte?' Het heeft allebei namelijk voor- en nadelen. Lana koos uiteindelijk voor een dubbele spoelbak in het keukeneiland, omdat ze dan zoveel mogelijk naar de rest van haar prachtige huis kan kijken.

Alle apparatuur uit zicht

bron: threebirdsrenovations

Het is tegenwoordig super populair om je oven op ooghoogte te plaatsen. Maar Lana negeerde deze trend. Ze plaatste de oven en koelkast achter witte deuren, waardoor de keuken rust uitstraalt en wit de boventoon voert.

Kantoor in de keuken

bron: threebirdsrenovations

Werk en plezier combineren was ook een belangrijk onderdeel van de keuzes die ze maakte. Met deze werkplek, die naadloos overloopt in de stijl van de keuken, kan ze gezellig thee drinken met haar kinderen terwijl ze haar e-mailberichten leest. En er is een volwaardige kantoorinrichting verstopt achter de keukendeurtjes (zie vorige foto). Hier vind je internetaansluitingen, een printer, papier en ga zo maar door.

Hangplanten versus hanglampen

bron: threebirdsrenovations

Lana houdt enorm van groen en in het bijzonder van hangplanten. Toen ze moest kiezen tussen hanglampen en hangplanten, was dat heel makkelijk: hangplanten dus! En omdat Lana het al druk genoeg heeft, werden het kunstplanten. Die hebben – afgezien van zo nu en dan een stofdoek – geen onderhoud nodig.

Dakramen voor natuurlijk licht

threebirdsrenovations

Een ander belangrijk element voor haar keuken was het plafond. Ze wilde geen gewone keuken, dus ook het plafond mocht niet gewoon zijn. Omdat de keuken in een gelijkvloers gedeelte van het huis is, gaf het haar de gelegenheid om dakramen te plaatsen. De aansluitingen van de dakramen werden bedekt met decoratieve balken.

bron: Threebirdsrenovations

Lees het hele artikel hier (Engels).

Reacties