NIEUWE KEUKENTREND: Ronde en zachte vormen

Ronde organische vormen zijn helemaal in! We zoeken een fijn warm huis waar we ons echt thuis voelen, dat zien we ook terug in de keuken.

Rond is de nieuwe woontrend

In de nieuwste interieurcollecties spelen ronde vormen een grote rol. Er komen zo steeds meer mogelijkheden om buiten standaard modellen te kiezen. Op dit moment zien we bijvoorbeeld dat modulebanken bestaan uit een rond element, waardoor het meubelstuk een totaal andere uitstraling krijgt. Ook veranderen de vormen van tafels. Ze krijgen vaker een rond ovaal uiterlijk of ze behouden een natuurlijke organische vorm. Een ronde tafel bespaart ruimte en staat ook nog eens heel leuk! 

Speels effect in de keuken

De keuken is het hart van het huis en vormt vaak samen één geheel met de woonkamer. In de keuken van nu zien we dat ronde vormen steeds vaker terugkomen, zoals bij een ronde keukenkast of een ronde vorm in het aanrechtblad. In een grote woonkeuken kan de ronde of ovale tafel met stoelen natuurlijk niet ontbreken. Style de keuken af met servies, vazen en natuurlijke elementen.

Ronde vormen in de keuken doorbreken de strakke lijnen en zorgen voor een minder harde uitstraling.

Stylingtip:Maak een keuken nóg aantrekkelijker met een haard op tafelhoogte en zet comfortabele stoelen in een zachte stof aan een grote, ronde keukentafel.

Wil je meer inspiratie voor je keuken? Lees hier al onze blogs.