Kleurrijk Eclectisch trend

Door het reizen en de digitalisering krijgen we inspiratie uit allerlei windstreken. Zo is ook deze kleurrijke woonstijl ontstaan.

 

Krachtige prints
In een eclectisch interieur worden veel diepe, donkere kleuren gecombineerd met krachtige prints in vloerkleden en behang. Behang is dan ook razend populair, want met een kleine ingreep ontstaat er een compleet andere sfeer in een ruimte. Achterwanden in keukens worden volledig betegeld of geschilderd in een felle kleur.

Mix en Match
De keuken is steeds vaker het verlengstuk van de woonkamer. Maatwerk kasten worden bijvoorbeeld doorgetrokken naar inloopkasten. Keukens hoeven niet meer een strakke uitstraling te hebben, mix en match materialen en kleuren met elkaar voor de meest uitzinnige combinaties. Breng een opvallende kleur aan op de wand of kies voor een front met opvallende apparatuur en kies speciale materialen voor het aanrechtblad, spoelbak en keukenkraan. Kleurrijke en originele tegels worden toegepast om de keuken extra bijzonder te maken.

Het totaalbeeld
Patronen en grafische vormen zien we in deze trend terug in behang, gordijnen en meubels. Kleurvlakken worden op de wand geschilderd, zoals cirkels of strepen. Zelfs plafonds en kasten worden behangen. Met een verzameling boeken, servies of kunst kan je laten zien wie je bent. Een aantal schilderijen bij elkaar vullen een lege wand op, de salontafel decoreer je met ‘koffietafel’ boeken. Gebruik open keukenplanken of vakkenkasten in je eclectische interieur en zet hier gekleurd servies en glaswerk in voor een prachtig effect.

Wil jij meer keukeninspiratie? Vraag nu hier geheel kosteloos Dé Belevingsgids aan. In deze gids vind je trends, tips en trics op keukengebied.