string(1) "p"

Keukentrend: laat uw keukenservies zien!

De keukentrend van nu is om uw keukenservies te laten zien in uw keuken. Gebruik uw servies als decor of vul lege plekken op om een knusse sfeer te creëren.

Laat alles zien in de keuken

Uw keukenservies tonen kan op veel verschillende manieren. Sommigen mensen willen dat alleen een deel van het servies zichtbaar is, terwijl anderen juist weer graag willen dat alles getoond wordt. Bij dit laatste kunt u ervoor kiezen om planken aan de muur op te hangen en hier al uw servies op te plaatsen. Dit geeft een huiselijke sfeer en wanneer u alles mooi bij elkaar zet en ordent ziet het er ook nog eens strak uit.

Voor een extra warme uitstraling kunt u ook nog verlichting onder de planken plaatsen. Zo wordt het oog direct getrokken naar dit deel van uw keuken. Een andere manier om al uw servies te tonen is om een hele hoge kast in uw keuken te plaatsen met glazen deuren. Wanneer u het servies hier mooi in zet krijgt uw keuken direct een persoonlijke uitstraling.

Uw servies direct bij de hand

Niets is handiger dan uw servies direct bij de hand te hebben wanneer u aan het koken bent. Hang uw pannen en/of keukengerei op aan haken boven het fornuis of aanrecht. Haken zijn handig, want hierdoor houdt u meer ruimte over in uw lades en kasten. Er zijn verschillende mogelijkheden.

Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor haken die aan een stang hangen of kies ervoor om de haken direct in de muur te monteren. Haken die aan een stang hangen zorgen voor een nostalgische en klassieke stijl. Wilt u liever een strakke haak? Kies dan voor een haak die direct bevestigd wordt aan de muur. De manier waarop u pannen en/of keukengerei ophangt bepaalt uw keukenuitstraling.

Creëer de uitstraling waar u naar op zoek bent

Deze trend kan op iedere keukenstijl toegepast worden. U bepaalt zelf hoe u deze trend toepast in uw keuken. Graag geven wij u een paar voorbeelden, zodat u inspiratie opdoet wat u bij welke stijl kunt creëren. Heeft u een industriële keukenstijl? Dan kunt u bijvoorbeeld een industriële trolley in uw keuken plaatsen waarop u servies neerzet. Ook kunt u kiezen voor een open, ijzeren stellingkast waar u het servies in plaatst. Oude apothekerskasten zijn hier perfect voor. Die sluiten helemaal aan bij de industriële keukenstijl.

In een strakke en moderne keuken staat een glazen servieskast heel mooi. Zo wordt de uitstraling van de keuken doorgetrokken in het meubel waarin u het servies kunt laten zien. Voor een meer luxe uitstraling kiest u voor een glazen servieskast met verlichting. Zo wordt u mooie servies ook nog eens bijzonder mooi opgelicht.

Wanneer u een nostalgische, klassieke keuken heeft, kies dan bijvoorbeeld om een hoekje van uw werkblad op te vullen met uw mooiste servies. Dit staat niet alleen huiselijk, maar is een echte toevoeging aan deze keukenstijl voor het tonen van uw servies.

Meer keukentrends zien?

Meer informatie over keukens en keukentrends kunt u vinden op de inspiratiepagina van Keuken Kampioen.