Keukendroom wordt droomkeuken

De keuken: het moet een middelpunt zijn dat bruist van de huiselijkheid en waar de grenzen tussen kookruimte, eetgedeelte en zitkamer vervagen.

Guido van Loon 26 Augustus 2021

We staan tegenwoordig steeds vaker en langer in de keuken, het aantal hobbykoks neemt dan ook sterk toe. Belangrijk dus om ervoor te zorgen dat jouw nieuwe keuken aan al je eisen voldoet. De keuken van nu krijgt steeds meer de beleving van vroeger; het levende middelpunt in het huis. Gezellig met de hele familie ontbijten, of 's avonds bijkletsen aan de keukentafel.

Ga van te voren goed na wat je verwacht van een nieuwe keuken. Betrek je je keuken graag bij de rest van de woonkamer? Of wil je liever een aparte, eventueel af te sluiten ruimte waar je alleen te vinden bent om de dagelijkse maaltijd te bereiden? De indeling of plaats van je huidige keuken kan een leidraad zijn voor je nieuwe keuken, maar durf hier ook gerust buiten te denken. Allereerst is echter van belang; de stijl van je keuken. Van klassiek tot hele exclusieve keukens.

Klassieke keuken

Klassieke keukens ademen de sfeer van vroeger, maar met het gemak van nu. Een klassieke keuken kenmerkt zich door houtwerk, een mooi natuurstenen werkblad en een robuust fornuis. Gebruik van glas en metaal benadrukken het klassieke karakter. De juiste accessoires zoals de handgrepen van rvs of chroom maken de klassieke keuken helemaal af.

Landelijke keuken

Een landelijke keuken straalt sfeer en luxe uit en doet denken aan een idyllische woonboerderij met veel ruimte, gezelligheid en comfort. Warme kleuren en authentieke materialen worden gecombineerd met moderne apparatuur. Lichte houtsoorten en natuursteen worden veel gebruikt, felle kleuren kom je in de landelijke keuken niet tegen.

Moderne keuken

De moderne keuken is een strakke keuken, waarbij de keukenkasten vervangen zijn door brede lades en de handgrepen zijn vervangen door onzichtbare grepen. De meest voorkomende materialen zijn rvs, chroom, metaal en glas. De moderne keuken is goed te combineren met kleurrijke accessoires. Maar ledverlichting in lades of een geïntegreerd tv-scherm in een kastfront zijn ook opties in de moderne keuken.

Reacties