Foto: beste-tips-keukenstijl-kiezen

De beste tips om een keukenstijl te kiezen die bij je past

Is jouw keuken aan vernieuwing toe en wil je binnenkort de zoektocht beginnen naar een nieuwe keuken? Dan moet je over veel dingen nadenken.

Guido van Loon

Een nieuwe keuken uitzoeken is namelijk niet niks, dit kan best wat tijd in beslag nemen. Keukens zijn te koop in oneindig veel soorten. Het kan dan ook lastig zijn om een keukenstijl te kiezen, omdat er zo veel keuze is. Het is natuurlijk de bedoeling dat je uiteindelijk een keukenstijl kiest die goed bij je past. Maar hoe kun je dit doen? Wij geven je wat handige tips in dit artikel, zodat jij jouw ideale keukenstijl kunt ontdekken.

Inspiratie opdoen

Een handige eerste stap in het vinden van de ideale keukenstijl, is het opdoen van inspiratie. Dit is belangrijk, omdat je er zo achter kunt komen wat je wel en niet mooi vindt. Inspiratie opdoen voor verschillende keukenstijlen kun je op allerlei manieren doen. Ten eerste kan het een goed idee zijn om op zoek te gaan op het internet. Door op zoek te gaan naar een specialist in keukens en keukenapparatuur kun je wellicht al goede inspiratie verzamelen. Naast het zoeken via internet, kan het uiteraard een idee zijn om langs te gaan bij verschillende showrooms van keukenspecialisten. Tenslotte kan inspiratie opdoen via social media ook een goede optie zijn. Vooral het platform Pinterest kan hierbij een aanrader zijn. Probeer zo veel mogelijk inspiratie te verzamelen. Het zou ook een goede mogelijkheid zijn om een moodboard te maken met de inspiratie die je verzameld hebt.

Kies materiaal dat je mooi vindt

Heb je flink wat inspiratie verzameld? Dan is het nu tijd om na te denken over het materiaal van de keuken. Keukens zijn namelijk te koop in verschillende materialen, waardoor je hier ruime keuze hebt. Om te kijken welk materiaal je mooi vindt, kun je uiteraard ook al goed kijken naar de inspiratie die je eerder hebt opgedaan. Zie je op veel foto’s hetzelfde soort materiaal terugkomen? Dan kan het een goed idee zijn om hier wat dieper in te duiken. Vind je houten keukens mooi, of houd je van de look van stoer beton? Of ga je juist voor iets heel anders? Ga eens goed na waar jouw voorkeur naar uit gaat. Zodra je weet welk materiaal je mooi vindt, kun je verder met jouw zoektocht naar de ideale keuken.

Kies een kleurenpalet dat je mooi vindt

Nadat je een beslissing hebt genomen over het materiaal van de keuken, is het goed om te kijken naar de kleuren. Dit is dan ook een belangrijk onderdeel, dus denk hier niet te makkelijk over. Er zijn talloze kleurenpaletten waar je uit kunt kiezen. Tussen de inspiratie die je hebt verzameld komt vast een bepaalde kleur vaker terug. Dan is het goed om hier wat meer op te focussen, dit is tenslotte wat je in de eerste instantie aansprak. Bij het definitief kiezen van een kleurenpalet is het ook goed om rekening te houden met de rest van je interieur. Het kan namelijk een zeer mooi geheel worden als je de stijl van de keuken laat matchen met de rest van jouw interieur.

Een 3D ontwerp maken

Het is uiteraard van groot belang dat de keuken die jij uitzoekt ook goed past in huis. Misschien wilde je graag een kookeiland hebben, maar is dit nu eenmaal niet mogelijk in jouw woning. Bij het zoeken naar de ideale keuken is het goed om na te denken over een praktische indeling. Wat verstandig kan zijn om te doen, is om een 3D ontwerp te maken. Dit kun je laten doen door een professional, maar het kan ook vaak even snel via internet. Op deze manier kun je een betere inschatting maken van de complete opstelling en dit kan een fijne bevestiging zijn.

Laat je adviseren

Een laatste handige tip bij het kiezen van de juiste keukenstijl: laat je adviseren. Uiteraard is het belangrijk dat je jouw eigen gevoel volgt. Echter weet een keukenspecialist als geen ander wat wel en niet goed bij elkaar past. Een keukenspecialist kan jou dus adviseren in bepaalde dingen en luister hier dan ook zeker naar. Dan kun je echt jouw droomkeuken realiseren.

Het kiezen van de keukenstijl kan soms best lastig zijn. Je dient met best wat zaken rekening te houden en je wilt tenslotte dat je de juiste keuze maakt. Een keuken gaat namelijk niet maar even mee, je beslist dit voor een aantal jaar. Des te belangrijker is het dat je een keukenstijl kiest die goed bij je past. Met behulp van deze tips kun je daarmee al een eindje komen.

Reacties