Cosentino bekent kleur met nieuwe blauw- en groentinten

Dekton® lanceert de nieuwe Chromica kleuren. Het assortiment bestaat uit de twee natuurlijke kleuren Baltic en Feroe, met beide een matte finish.

08 Maart 2020

De beroemde architect en ontwerper Daniel Germani is de mede-ontwerper van deze kleuren. Het intense karakter van de kleuren Baltic blauw en Feroe groen biedt een origineel alternatief op de meer traditionele grijs, zwart en witte tinten. Geïnspireerd door de kleuren die te zien zijn in de ongerepte en meest afgelegen plekken in de natuur, staan Baltic en Feroe synoniem voor kracht en vastberadenheid. De kleuren zijn goed met elkaar te combineren maar passen ook perfect bij vele andere kleuren en materialen en brengen zo op een subtiele wijze meer kleur in de woning.

"In de wereld van de psychologie worden deze tinten geassocieerd met rust en kalmte; in de wereld van design, met succes.”

Baltic komt voort uit de diepste zeeën, geeft het spel tussen licht en duisternis weer en toont nuances van de oceaan. Een puur, esthetisch concept in donkerblauw met een sterk maar toch sereen karakter.

Feroe haalt inspiratie uit de verborgen en ongerepte plekken in de natuur en combineert een sober met een verfijnd karakter, wat resulteert in een unieke donkergroene kleur. Deze in harmonie gecreëerde kleur legt perfect tinten vast die zowel warm als fris zijn.

Meer informatie: www.cosentino.nl

Reacties