string(1) "p"

Ronde keuken

Dit vrijstaande keukeneiland van Hans Wezenberg valt op door zijn ronde vorm.  

Keukeneiland

Het keukeneiland heeft een maximale afmeting van ongeveer vier bij anderhalve meter. Het leuke van deze keuken in druppelvorm is dat aan de buitenzijde geen enkele rechte lijn te zien is. Een echte uitdaging, maar zeker de moeite waard. De verschillende apparaten en inbouwaccessoires maken deze keuken tot een uniek item.

Alle gewenste functies kunnen erin worden geïntegreerd. De kasten zelf, alsmede de kastplanken en lades zijn van watervast verlijmd multiplex, afgelakt met witte, krasvaste en watergedragen poly-urethaanlak in zijdeglans. Alle fronten en lades zijn greeploos en werken met een touch-systeem. Ze zijn (alsmede de plint) gemaakt van buigtriplex dat afgewerkt is met een harde fineertoplaag en hoogglans wit gespoten.

Het aanrechtblad bestaat uit twee delen: een groot blad met een dikte van 2,5 cm van Corian (kleur glacier white) en een deel van MDF van 7,2 cm dik. Deze laatste in een vrije vorm en gespoten in een lichtgrijze kleur, satijnglans. Dit deel ligt op de kop van het keukeneiland en doet dienst als een soort bar. Een blad waaraan gezeten en gegeten kan worden.

Doordat de gehele keuken gevormd is als een aflopende ronde lijn, zijn de vormen van de kastjes, en dus ook van de planken en de laden, afwijkend. De vorm van de voorzijden van zowel de planken als de laden loopt helemaal met de rondingen van de fronten mee. De grote laden hebben een draagkracht van 70 kg, de kleinere van 40 kg. Wat deze keuken zo uniek maakt is, naast uiteraard de vormgeving, ook het geheel greeploze karakter.

Apparatuur en inbouwaccessoires

De apparatuur en inbouwaccessoires van de keuken zijn van verschillende aanbieders. Natuurlijk kun je zelf kiezen welke apparaten en accessoires je wilt laten installeren. Deze keuken bevat het volgende: een vaatwasser van het merk Fagor, die weggewerkt is achter een meubeldeur. Tegen de andere zijde is een handdoekreling aangebracht. In het werkblad van de keuken is een anderhalve spoelbak verwerkt. Deze is van het merk Franke en is als onderbouw ingebouwd. Hierbij een kraan (Doeco), zeeppomp (Damixa) en een Quooker (Combi van Quooker). In het spoelbakkastje zelf zit een uittrekbaar rek voor de schoonmaakmiddelen, die automatisch naar voren komt bij het openen van de deur.

De kookplaat is een inductieplaat van Miele, de oven is ook van Miele en zeer multifunctioneel. Als afzuigkap is gekozen voor een eilandkap met een rond model (Airo design). Verder is in het werkblad een uittrekbaar Powerport stopcontact verwerkt. Rechts naast de oven is een kruidenrek geplaatst. De planken in de kasten zijn uiteraard in hoogte verstelbaar.

Meer informatie

Voor meer informatie bezoek ook eens onze website: www.hanswezenberg.nl