Foto: press_2013//HoutCuisine-keukens.jpg

Je eigen keuken met HoutCuisine

HoutCuisine hoopt met een nieuw concept de zelfbouwer die zijn eigen keuken wil realiseren vooruit te helpen.

Uw eigen keuken met HoutCuisine. HoutCuisine hoopt met een nieuw concept de zelfbouwer die zijn eigen keuken wil realiseren vooruit te helpen.

Het zelf maken van je eigen keuken heeft zo zijn voordelen. Maar hoe pak je dat aan? Wat kan je zelf? En hoe zorg je dat het eindresultaat er uit ziet zoals je bedacht had? HoutCuisine hoopt met een nieuw concept de zelfbouwer die zijn eigen keuken wil realiseren vooruit te helpen. Het jonge bedrijf levert houten keukenfrontjes die naadloos aansluiten op bestaande keukenframes van grote fabrikanten en woonwarenhuizen. Met deze formule speelt de houtspecialist in op de vraag naar keukens met een individuele uitstraling en steeds specifiekere wensen. Afgelopen maand werden de eerste orders afgeleverd.

Bestaande basis, maatwerk afwerking
Toonaangevende ontwerpers introduceerden enige jaren geleden sloop- en eikenhout in hun interieurontwerpen. Ook in keuken- en badkamerdesign zie je deze materialen terugkomen. Volgens mede-oprichter Tobias Broeders is het dan ook een prima moment om het concept van HoutCuisine te lanceren: 'Naast de trend van eerlijke en robuuste materialen zie je ook dat mensen graag zelf actief en duurzaam bezig zijn met hun leefomgeving en interieur. Daar past HoutCuisine prima bij.' Samen met meubelmaker Elmer ter Berg kwam hij op het idee voor het bedrijf. Elmer: 'Er zijn tal van keukensystemen die gebaseerd zijn op een goede basis. Sommigen springen er qua prijs en kwaliteit zelfs erg gunstig uit. Door die onderbouw te combineren met onze kastdeuren, afwerkdelen en werkbladen realiseer je een prijsbewuste keuken, met een exclusieve uitstraling.'

Houtsoorten
HoutCuisine levert op deze manier keukenelementen in bijvoorbeeld eikenhout, sloophout en in hoogglans. Daarbij kan gekozen worden uit een scala aan afwerkingen. Ook persoonlijke voorkeuren en wensen voor de indeling en houtsoort zijn geen probleem. 'Hout is een fantastisch product. Met de nodige vakkennis is heel veel mogelijk. Wij leveren handwerk. Dat maakt dat we echt kunnen inspelen op de wensen van de klant', vertelt Elmer.

Complete keuken
HoutCuisine richt zich op particulieren die hun eigen keuken realiseren. Naast de afwerkdelen kunnen klanten ook terecht voor bijpassende werkbladen in massief hout of stoer beton. Als zelfbouw een stap te ver is, dan kan HoutCuisine zorgdragen voor de complete installatie en montage. Ook voor de renovatie van reeds bestaande keukens zijn de delen van HoutCuisine erg geschikt.

Online verkoop
HoutCuisine is een van de eerste online keukenwinkels in Nederland. Het bedrijfsmodel is gebaseerd op online verkoop, maar geïnteresseerden die de materialen in het echt willen ervaren kunnen terecht in de werkplaats in Windesheim. Daar staat een modelkeuken opgesteld en zijn zij welkom om te kijken hoe hun nieuwe keuken ambachtelijk wordt gemaakt.

Meer informatie op de website: www.houtcuisine.nl

Publicatiedatum: 16 november 2012

Reacties