Foto: Indesit-hotpoint-ariston-kookplaat

Verschuiving van gas en keramisch naar inductiekoken

Door strengere energienormen voor de woningbouw zullen naar verwachting steeds meer woningen zonder gasaansluiting worden gebouwd. Koken op andere bronnen dan gas, zoals inductie, wint daardoor aan populariteit.

Door strengere energienormen voor de woningbouw zullen naar verwachting steeds meer woningen zonder gasaansluiting worden gebouwd. Koken op andere bronnen dan gas, zoals inductie, wint daardoor aan populariteit.

Inductie biedt diverse voordelen ten opzichte van koken op gas of keramisch: het is sneller, energiezuiniger en veiliger. Het grootste obstakel voor consumenten was altijd de hoge prijs van de inductietechniek. Indesit Company brengt daar verandering in en biedt nu inductiekookplaten in elke prijscategorie. Zo maakt een van de grootste Europese producenten van keukenapparatuur en witgoed het voor iedereen mogelijk om te profiteren van de voordelen van inductiekoken.

 

Inductie maakt gebruik van een magnetisch veld. Daardoor is de warmtebron meteen bruikbaar, treedt er geen warmteverlies op en blijft de pit niet warm. De techniek die Indesit Company toepast in haar kookplaten, maakt gebruik van zeer flexibel te bedienen inductiespoelen. Alle kookplaten van de merken Hotpoint-Ariston en Scholtès zijn daarnaast voorzien van een of meer tijdelijke boosters, al dan niet in combinatie met een uitbreidingszone. Die bestaat uit een dubbele ring of een ovale zone, zodat ook grotere pannen optimaal verwarmd worden. De boosterfunctie levert maximaal vier minuten extra veel kracht om nog sneller te verwarmen. Een handige functie voor bijvoorbeeld het dichtschroeien van een biefstuk. Alle kookplaten zijn bovendien uitgerust met timers waarmee gebruikers een maximale kooktijd van 99 minuten kunnen instellen.

Het nieuwe instapmodel van Indesit (VIA 640 C) bewijst dat design betaalbaar kan zijn. Deze 60 cm brede inbouwkookplaat is voorzien van een volledig glazen afwerking. De plaat is uitgerust met vier zones, negen vermogensniveaus, tiptoetsbediening, werkingsindicatie en vier indicatielampjes voor restwarmte. Een stap hoger vinden consumenten de nieuwe inductiekookplaat van Hotpoint-Ariston (KIO 744 DD Z). Deze is 70 cm breed en past in de standaarduitsparing voor kookplaten van 60 cm. Deze kookplaat heeft vier zones met alle een eigen timer en eigen booster. Daarnaast is het apparaat voorzien van One Touch, waarmee slechts een druk op de toets het gewenste vermogensniveau instelt. De glasplaat is aan drie zijden facetgeslepen en is aan de voorzijde voorzien van een robuuste rvs-rand. Scholtès, het premiummerk van Indesit Company, biedt een geavanceerde kookplaat van maar liefst 80 cm breed (TIP 844 DO L) met vier timers, vier boosters en een ovale uitbreidingszone. Tevens heeft deze kookplaat Premium-bediening (vergelijkbaar met One Touch) met 16 vermogensstanden.

De nieuwe inductiekookplaten van Indesit Company zijn per direct verkrijgbaar. De Indesit VIA 640 C heeft een consumentenadviesprijs van 999 euro. De Hotpoint-Ariston KIO 744 DD Z is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 1.995 euro. Het topmodel, de Scholtès TIP 844 DO L, is er voor een adviesprijs van 2.395 euro. Alle genoemde prijzen zijn incl. btw.

Over Indesit Company

Indesit Company is de op een na grootste producent van huishoudelijke apparaten in Europa en bezet wereldwijd de vijfde positie. Het bedrijf is opgericht in 1975 door de huidige voorzitter Vittorio Merloni en sinds 1987 genoteerd aan de beurs van Milaan. Indesit Company verkocht in 2008 circa vijftien miljoen apparaten en realiseerde daarmee een omzet van 3,2 miljard euro. Indesit, Hotpoint-Ariston en Scholtès zijn de bekendste merken van Indesit Company. Het bedrijf heeft wereldwijd achttien fabrieken en 24 commerciële vestigingen met meer dan zeventienduizend werknemers.

Meer informatie: www.indesit.nl

Publicatiedatum: 20 juli 2009

Reacties