Foto: 247703

Miele introduceert nieuw bedieningsysteem voor elektrische kookplaten: alles onder controle tijdens het koken

Alle ingrediënten klaar en pannen en schalen bij de hand? Niets staat een inspirerende kookervaring dan nog in de weg.

Alle ingrediënten klaar en pannen en schalen bij de hand? Niets staat een inspirerende kookervaring dan nog in de weg.

Om ervoor te zorgen dat kookliefhebbers zich op de belangrijkste zaken kunnen concentreren, heeft Miele nu nieuwe HiLight-kookplaten (elektrische kookplaten met stralingsverwarming), waarvan de bediening intuïtief en logisch is.

 

Opvallend bij de nieuwe modellen is de overzichtelijke rangschikking van de bedienings¬elementen op de keramische plaat. Inschakelen, vermogen instellen – de basisfuncties zijn in één oogopslag duidelijk en je wilt dan ook het liefst meteen van start gaan. Voordat kan worden begonnen, moet echter eerst een beslissing worden genomen: wordt het een apparaat met 'rechtstreekse bediening' of een met 'rechtstreekse Comfort-bediening'.

Intuïtieve bediening

Bij de rechtstreekse bediening wordt eerst de sensor voor de gewenste kookzone aangetipt. Dit verloopt intuïtief, omdat de sensoren voor de diverse kookzones logisch zijn gerangschikt. Op de cijferreeks die verschijnt, hoeft dan alleen nog de gewenste stand tussen 1 en 9 te worden aangeraakt.
Bij de modellen met rechtstreekse Comfort-bediening is elke kookzone voorzien van een afzonderlijke cijferreeks. De cijferreeksen en de functietoetsen lichten op en worden pas zichtbaar als de kookplaat wordt ingeschakeld. De lichtintensiteit van de kookplaten met rechtstreekse Comfort-bediening kent twee standen. Na het inschakelen lichten de cijferreeksen en de sensorvelden op met een normale intensiteit, wat aangeeft dat er gegevens kunnen worden ingevoerd. Maakt de gebruiker een keuze en schakelt hij bijvoorbeeld een kookzone in op stand 7, dan worden de cijfers 1 tot en met 7 sterker en duidelijk verlicht. Is de kookplaat buiten gebruik, dan zijn op de zwarte keramische plaat alleen de symbolen voor 'aan/uit' en voor 'vergrendeling' zichtbaar. Het oplichten van de sensorvelden is dus in twee opzichten een overtuigende oplossing: tijdens het koken is er een beter overzicht – en is het apparaat uitgeschakeld, dan spreken de kookplaten aan door het ingetogen design.

Praktische extra's

De apparaten met rechtstreekse bediening en rechtstreekse Comfort-bediening zijn voorzien van een hele reeks praktische extra's. Zoals de Stop&Go-functie. Gaat tijdens het koken de telefoon, dan kunnen alle kookzones met één druk op de knop op de laagste stand worden gezet, zodat er niets kan aanbranden. En de eerder gebruikte standen zijn vervolgens al even snel weer geactiveerd. Alle modellen zijn voorzien van een kookwekker en een timer met uitschakelautomaat.
Alle apparaten hebben veiligheid hoog in het vaandel staan. Een foutsignalering schakelt de kookplaat uit als een voorwerp of iets wat overgekookt is op het bedieningspaneel terechtkomt. De ingebruiknamebeveiliging en de vergrendelingsfunctie voorkomen dat het apparaat ongewild in gebruik wordt genomen of dat een andere stand wordt ingesteld, bijvoorbeeld door vlugge kinderhandjes. De veiligheidsuitschakeling op zijn beurt schakelt de kookplaat na een (afhankelijk van het ingestelde vermogen) vooraf bepaalde gebruiksduur uit.

Breed assortiment

Voor de nieuwe apparaten met rechtstreekse bediening en rechtstreekse Comfort-bediening heeft Miele het vermogen van de afzonderlijke verwarmingselementen verhoogd, om nog kortere aankooktijden mogelijk te maken. Het assortiment omvat modellen van uiteenlopende grootte en met allerlei randlijsten; ook zijn er uitvoeringen die geschikt zijn voor volkomen vlakke inbouw. Alle kookplaten met rechtstreekse Comfort-bediening zijn in staat te communiceren en daardoor ook geschikt voor Con@ctivity. Bij dit Miele-systeem vindt gegevensuitwisseling plaats tussen afzuigkap en kookplaat, zodat het zuigvermogen van de kap zich automatisch aanpast aan de daadwerkelijke kookomstandigheden.
De Miele-HiLight-kookplaten zijn verkrijgbaar vanaf € 799,00 inclusief BTW.

Meer informatie: www.miele.nl.

Publicatiedatum: 25 september 2010

Reacties