Foto: /247705.jpeg

Miele introduceert een nieuwe generatie inductiekookplaten: turbokoken met ongekend comfort

Bij vrijwel geen enkel ander keukenapparaat is het jaarlijkse groeipercentage zo hoog als bij de inductiekookplaat: koken met inductie is snel, nauwkeurig en zuinig.

Bij vrijwel geen enkel ander keukenapparaat is het jaarlijkse groeipercentage zo hoog als bij de inductiekookplaat: koken met inductie is snel, nauwkeurig en zuinig.

Miele introduceert nu indrukwekkende modellen die de bediening voor de gebruiker uiterst eenvoudig en comfortabel maken.

 

Opvallend bij de nieuwe inductiekookplaten is de overzichtelijke rangschikking van de bedieningselementen op de keramische plaat. Inschakelen, vermogen instellen – de basisfuncties zijn in één oogopslag duidelijk en je wilt dan ook het liefst meteen van start gaan. Voordat kan worden begonnen, moet er echter eerst een beslissing worden genomen: wordt het een apparaat met 'rechtstreekse bediening' of een met 'rechtstreekse Comfort-bediening'.
Bij de rechtstreekse bediening wordt eerst de sensor voor de gewenste kookzone aangetipt. Dit verloopt intuïtief, omdat de sensoren voor de diverse kookzones logisch zijn gerangschikt. Op de cijferreeks die verschijnt, hoeft dan alleen nog de gewenste stand tussen 1 en 9 te worden aangeraakt.
Bij de modellen met rechtstreekse Comfort-bediening is elke kookzone voorzien van een afzonderlijke cijferreeks. De cijferreeksen en de functietoetsen lichten op en worden pas zichtbaar als de kookplaat wordt ingeschakeld. Dat staat garant voor een goed overzicht tijdens het koken. Is het apparaat uitgeschakeld, dan spreekt het pure design van de zwart glanzende keramische plaat beslist aan.

Korte aankooktijden

Bij demonstraties zorgen de uiterst korte aankooktijden van de Miele-inductiekookplaten telkens weer voor ongeloof. Een voorbeeld: voor pasta moet vijf liter water aan de kook worden gebracht. Het resultaat: de nieuwe inductiekookplaten voeren deze klus ongeveer twee keer zo snel uit als een elektrische kookplaat of een gaskookplaat. De pasta staat dus merkbaar sneller op tafel en in vergelijking met andere verwarmingstechnieken heeft de inductiekookplaat minder energie nodig tijdens de aankookfase.

Tijdelijk extra vermogen

Optimale prestaties bij een laag energieverbruik: dat is mogelijk door de Miele TwinBooster. Met de TwinBooster kan het vermogen van een kookzone op twee standen en voor de duur van maximaal 15 minuten worden verhoogd. De booster met twee standen is een uniek kenmerk van de Miele-inductietechniek en alle kookzones die groter zijn dan 21 cm zijn er standaard van voorzien. Omdat bij inductietechniek over het algemeen twee kookzones door één unit van energie worden voorzien, heeft dat tot gevolg dat bij een maximaal booster-vermogen de tweede (gekoppelde) kookzone niet beschikbaar is.
Wordt de booster gebruikt op stand 1, met een iets gereduceerd vermogen, dan kan de tweede kookzone nog gebruikt worden om een gerecht warm te houden of gaar te laten worden. Dit voordeel bieden inductiekookplaten van andere merken niet.
Het vergt vaak nogal wat kookervaring om bij het warm houden van gerechten het juiste vermogen in te stellen, zodat er niets aanbrandt. Bij de inductiekookplaten van Miele is dat anders: ze zijn nu voorzien van een afzonderlijke warmhoudfunctie, waarmee gerechten tot wel twee uur lang op temperatuur blijven.

Praktische extra's

De beide modellenreeksen zijn voorzien van een hele reeks praktische extra's. Zoals de Stop&Go-functie. Gaat tijdens het koken de telefoon, dan kunnen alle kookzones met één druk op de knop op de laagste stand worden gezet, zodat er niets kan aanbranden. En de eerder gebruikte standen zijn vervolgens al even snel weer geactiveerd. Verdere extra's zijn onder andere een kookwekker en een timer met uitschakelautomaat.
Het assortiment omvat modellen van uiteenlopende grootte en met allerlei randlijsten. Ook zijn er uitvoeringen die geschikt zijn voor volkomen vlakke inbouw. Alle kookplaten met rechtstreekse bediening en rechtstreekse Comfort-bediening zijn in staat te communiceren en daardoor ook geschikt voor Con@ctivity. Bij dit systeem, dat in deze vorm alleen bij Miele voorkomt, vindt gegevensuitwisseling plaats tussen afzuigkap en kookplaat, zodat het zuigvermogen van de kap zich automatisch aanpast aan de daadwerkelijke kookomstandigheden.

Reacties