Foto: press_2013//neff-flex-inductie-kookplaat.jpg

Flexibel koken met de nieuwe NEFF Flexinductie

Neff richt zich al jaren op comfort, kwaliteit, zuinigheid en veiligheid bij de ontwikkeling van huishoudelijke apparaten. Het zoekt voortdurend naar baanbrekende technologie├źn om het koken in huis aangenamer en eenvoudiger maken.

Neff richt zich al jaren  op  comfort, kwaliteit, zuinigheid en veiligheid  bij de ontwikkeling van huishoudelijke apparaten. Het zoekt voortdurend naar baanbrekende technologieën om  het  koken  in huis aangenamer en eenvoudiger maken.

Het meest recente voorbeeld van deze voortdurende optimalisatie is de FlexInductie-kookplaat van Neff die de flexibiliteit bij het koken verhoogt. Terwijl de inductiekookplaten van de inbouwspecialist toch al veel voordelen boden, wordt hun gebruik in de praktijk nog flexibeler en individueler.

De nieuwe zonevrijheid

Standaard inductiekookplaten zijn verdeeld in kookzones met een verschillende grootte voor pannen en braadpannen. De automatische panherkenning zorgt ervoor dat ook kleinere pannen op grotere zones kunnen staan. De magnetische werking is alleen daar actief waar de pan staat – en ook dan alleen als de pan er daadwerkelijk staat. De nieuwe FlexInductie van Neff maakt het nog eenvoudiger. De gehele nieuwe FlexInductie-zone bestaat nog slechts uit twee grote vlakken, die met een sensortoets samengevoegd kunnen worden. Daardoor bieden zij maximale flexibiliteit bij het kiezen en plaatsen van de pannen. Grote en kleine pannen passen naast en achter elkaar en kunnen naar wens heen en weer worden geschoven. De FlexInductie-zone herkent de grootte en plaats van de pannen automatisch en verhit ze alleen daar waar zij staan.

Flexinductie: nog professioneler dan tot nu toe

De FlexInductie van Neff brengt niet alleen meer vrijheid in de keuken, maar biedt ook heel andere praktische voordelen: de vier ovale inductoren onder het glaskeramiek zorgen door de elektromagnetische wervelstromen voor een optimale verdeling van de hitte. De pannen worden beter herkend wat vooral bij kleine pannen efficiënter is. De FlexInductie maakt koken een stuk professioneler.

Inductie - de voordelen in een oogopslag

Koken met inductie biedt tal van voordelen: het is snel – tot 25 % kortere kooktijden dan op de klassieke elektrische kookplaat zijn mogelijk, met de PowerBoost-functie zelfs tot 55 % korter. En het is efficiënt, want alleen de onderkant van de pan wordt warm, niet het kookplaat. Door de nauwkeurige verhitting is lang koken verleden tijd en is er ook geen sprake van restwarmte. Dit alles bespaart energie. Inductie is tegelijk ook zeer reinigingsvriendelijk. Wat overloopt of naast de pan komt, brandt niet aan. En de inductietechniek biedt niet in de laatste plaats een bijzondere kookervaring: snel, praktisch en efficiënt. Wie het eenmaal heeft gedaan, wil niet anders.
De kookplaat met FlexInductie (T44T43N0) is 60 cm breed en heeft een verkoopadviesprijs van 2.299,- euro.

Meer informatie: www.neff.nl.

Publicatiedatum: 22 juni 2010

Reacties