Foto: AEG_Pixabay_fruits-82524_960_720_B

Welk fruit bewaar je in de koelkast?

Verse fruit door de yoghurt, een appeltje voor de dorst, een frisse fruitsalade bij de bbq.

Fruit is behalve heel gezond ook nog eens heel erg lekker. Op elk moment van de dag. Dus slaan we bij het doen van de boodschappen lekker veel fruit in. Maar hoe houd je dat fruit zo lang mogelijk vers? Welk fruit bewaar je in de koelkast en welke vruchten kun je beter op kamertemperatuur bewaren? AEG heeft voor jou uitgezocht hoe je fruit het beste kunt bewaren.

Welk fruit bewaar je in de koelkast?

Fruit voor in de koelkast Zachte soorten fruit kun je het beste in de koelkast bewaren, denk bijvoorbeeld aan aardbeien, frambozen en bramen.

Appels zijn langer houdbaar in een koele omgeving. Je kunt ze daarom het beste bewaren in de groentela. Let wel op dat je geen andere fruitsoorten bij de appels bewaart, want ze kunnen andere producten sneller laten bederven. Daarom zijn appels ook regelmatig in plastic verpakt.

Ook peren zijn langer houdbaar in de koelkast, je kunt ze tot wel drie weken goed houden als je ze hier bewaart. Echter kun je ze ook wel buiten de koelkast bewaren, maar dan zijn ze hooguit een week houdbaar. Wil je ze snel kunnen eten? Dan kun je ze wel in de fruitschaal leggen.

Welk fruit bewaar je in de koelkast?

Dit fruit bewaar je buiten de koelkast Net als bij sommige groentes gaat fruit ook sneller bederven in de kou. Daarom is het bijvoorbeeld bij tropische producten nodig om deze buiten de koelkast te bewaren. Deze fruitsoorten groeien allemaal in een warm klimaat en zouden dus op kamertemperatuur bewaard moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan fruitsoorten zoals ananas, kiwi, mango, perziken, pruimen en meloen.

Ook citrusvruchten zoals sinaasappels, grapefruit, limoen en citroen kun je beter bewaren buiten de koelkast. Als ze rijp zijn, dan kun je de houdbaarheid van deze vruchten nog wat verlengen door ze in de koelkast te bewaren. Buiten de koelkast behouden ze echter wel meer smaak.

Bananen zijn ook gewend aan een warm klimaat, daarom moeten deze buiten de koelkast bewaard worden. Let wel op dat je bananen niet bewaart bij tomaten of appels, deze scheiden stoffen af waardoor bananen sneller kunnen bederven.

Meloenen zijn langer houdbaar buiten de koelkast. Wil je ze sneller laten rijpen voor bijvoorbeeld een etentje, dan kun je ze beter een tijdje in de koelkast bewaren.

Reacties