Foto: smeg-fiat-koelkast-smeg500

Smeg en Fiat koelkast SMEG500

Fiat en Smeg hebben, in samenwerking met Italia Independent, hun handen ineengeslagen voor een bijzondere combinatie: de SMEG500 koelkast.

Fiat en Smeg hebben, in samenwerking met Italia Independent, hun handen ineengeslagen voor een bijzondere combinatie: de SMEG500 koelkast.

Voor een nieuw, uniek ontwerp voor de "Fiat 500 Design Collection" hebben Fiat en Smeg, in samenwerking met Italia Independent, hun handen ineengeslagen voor een bijzondere combinatie van vorm en functie... want een koelkast is niet alleen een huishoudelijk apparaat en een motorkap niet alleen een onderdeel van een auto.

 

"Ik ben erg blij dat we na jaren werk erin geslaagd zijn dit product te lanceren, dat de oude samenwerking tussen Fiat en Smeg, mede dankzij de creativiteit van Italia Independent, weer nieuw leven inblaast, zegt Lapo Elkann. De Fiat 500 is een Italiaans icoon dat vanaf vandaag een nieuwe dimensie vindt in horecagelegenheden en in huiskamers wereldwijd."

 

Op 30 mei 2013 werd de "SMEG500" gelanceerd in de beroemde concept store Colette aan de Rue Saint-Honore in Parijs.

 

Deze samenwerking komt voort uit de interesse die Fiat altijd heeft gehad voor de wereld van design, niet alleen toegepast op de auto-industrie, maar ook voor andere gebieden. Smeg, bekend om haar uitgebreide know-how om ad hoc technologische oplossingen te creëren in combinatie met design en functionaliteit, bleek het ideale bedrijf om samen dit ambitieuze project mee te realiseren.

In de Jaren 50 hebben de twee iconen van "Made in Italy" al eerder hun handen ineengeslagen: het waren de jaren van massale motorisering en de ontwikkeling van witgoed en, met de medewerking van Smeg, produceerde Fiat in die jaren ook koelkasten.

"Dat Smeg en Fiat, in samenwerking met Italia Independent, in staat waren om de Smeg 500 te creëren, zegt Vittorio Bertazzoni, CEO van Smeg, is voor mij een kwestie van persoonlijke trots. Dit project, waar ik sterk in geloofde, eert de nagedachtenis van mijn opa: toen hij Smeg direct na de Tweede Wereldoorlog oprichtte, was één van de eerste samenwerkingen het creëren van koelkasten voor Fiat. Daarnaast toont deze samenwerking onze toewijding aan creativiteit en "Made in Italy"."

 

Vandaag de dag weten Smeg en Fiat, met dit nieuwe project, nog steeds te verbazen. Het vernieuwen van design, het ontlokken van een glimlach en het combineren van creativiteit en technologie: dit zijn de design concepten die kenmerkend zijn voor beide merken. Zo ontstond een koelkast die zijn functie vervuld in een nieuw jasje en daardoor veel meer wordt dan alleen een koelkast; iets dat opvalt, verbaasd en vernieuwd.

 

Het is het vermogen van kunst dat je in staat stelt om verder te kijken dan alleen het apparaat, om grenzen te verleggen.

Het is het vermogen van innovators die een object met gemak kunnen transformeren in iets nieuws.

Het is het "Made in Italy", dat zowel Smeg en Fiat hebben, om iets unieks te creëren.

 

De SMEG500 is daar het bewijs van; een combinatie van concepten voor de meest exclusieve omgevingen; een waar collectors item.

De SMEG500 is beschikbaar in het wit, rood en groen.

 

Meer informatie: www.smeg.com

 

Publicatiedatum: 12 oktober 2013

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties