Foto: 2017/lg-koelkastSlimme-InstaView-Door-in-Door.jpg

Slimme InstaView™ Door-in-Door koelkast van LG uitgerust met Alexa, webOS en cameraopties

Vanaf een afstand kijken wat je nog in de koelkast hebt staan. Of je door de koelkast laten vertellen of je producten nog houdbaar zijn.

Met LG Smart InstaView™ gaat LG Electronics verder de toekomst van smart home in en introduceert het een gamechanger in de markt van koelkasten. De LG Smart InstaView Door-in-Door koelkast beschikt over veel slimme features zoals spraakassistent Alexa van Amazon en LG’s webOS platform.

Op CES® 2017 presenteert LG haar nieuwe vlaggenschip: de LG Smart InstaView Door-in-Door koelkast. Deze koelkast is voorzien van een 29 inch touch lcd-display dat, dankzij de InstaView-technologie, transparant wordt door twee keer op het scherm te kloppen. Daardoor zie je zonder de deur te openen welke producten er in de koelkast staan. In het scherm is bovendien LG’s webOS geïntegreerd, waarmee je de inhoud van de koelkast kan beheren via de deur.

De spraaktechnologie Alexa van Amazon biedt een compleet nieuwe beleving in de keuken. Alexa is een intelligente persoonlijke assistent die reageert op stemcommando’s en kan helpen bij meer dan 6000 taken, zoals het beheren van je smart home systeem en het checken van het weer. Dankzij Alexa kunnen gebruikers met de LG InstaView Door-in-Door koelkast hands-free onder andere muziek afspelen, Amazon Prime bestellingen plaatsen, recepten opzoeken en boodschappenlijstjes bijhouden.

Via het Smart Tag menu kunnen gebruikers to-do lijstjes of boodschappenlijstjes opstellen, om nooit meer iets vergeten. Of wat dacht je van een bericht achterlaten voor je gezinsleden als je bijvoorbeeld wat later thuis bent? Zo wordt de keuken een nog centralere plek in het huishouden.

Restjes of ander eten hoeven nooit meer te bederven: de slimme technologie van LG Smart InstaView maakt het ook mogelijk om voedingswaren te voorzien van een houdbaarheidslabel, zodat de koelkast waarschuwt wanneer producten hun houdbaarheidsdatum naderen. En dankzij de 2.0 megapixel panoramische camera kunnen gebruikers van waar dan ook via hun smartphone zien wat er nog in de koelkast ligt. Handig als je onderweg naar de supermarkt bent en wil koken met wat je nog in huis hebt of om te kijken of je überhaupt nog langs de winkel moet.

“Dankzij de samenwerking met Amazon zijn we erin geslaagd de mogelijkheden van slimme koelkasten uit te bouwen en gebruikers een innovatieve en nooit eerder vertoonde kook- en eetervaring te bieden,” aldus Song Dae-Hyun, president van LG’s and Home Appliance & Air Solutions Company.

“Voor veel gezinnen is de keuken één van de meest centrale en drukke plaatsen in huis. Gebruikers zullen meer gemak en comfort ervaren dankzij voice commands en de persoonlijke assistent Alexa”, zegt Mike George, vice president, Amazon Alexa. “Door samen te werken met LG, als innovatieve speler op het gebied van huishoudelijke apparaten, hebben we met de update van één van de meest belangrijke huishoudapparaten, de koelkast, aangetoond hoe we het leven van consumenten kunnen verbeteren.”

Reacties