Foto: amerikaanse-koelkast-tips

7 redenen om te kiezen voor een Amerikaanse koelkast

Op zoek naar een nieuwe koelkast? Veel mensen kiezen de laatste tijd voor een Amerikaanse koelkast in hun keuken.

Guido van Loon

Niet voor niets, want de mooie manshoge Amerikaanse koelers zijn een pronkstuk in iedere keuken! En dat is niet de enige reden om voor een Amerikaanse koelkast te kiezen.

1. Aan ruimte geen gebrek

Word jij er ook zo gek van dat boodschappen uit de koelkast vallen bij het openen? Dan is een Amerikaanse koelkast wat voor jou. Deze modellen worden namelijk in formaat groot, groter, grootst verkocht. Zo zijn de meeste Amerikaanse koelkasten zo’n 178 tot 185 centimeter hoog en 75 tot 93 centimeter breed. Door deze afmetingen beschik je met een Amerikaanse koelkast over honderden liters koel- en vriesruimte. Ideaal voor grote huishoudens of wanneer je doorgaans een grotere voorraad boodschappen in huis hebt. Je hoeft nooit meer te proppen of te stapelen want alles past er zonder moeite in en je houd de koelkast gemakkelijker overzichtelijk. Fijne bijkomstigheid!

2. IJsdispenser: ijsblokjes in een handomdraai

Lekker fris! Een paar ijsklontjes in je ijskoffie, milkshake of gewoon een lekker koud drankje. Zonder dat je het misschien door hebt gebruik je zo’n handige ijsdispenser al gauw de hele dag door. Zo hoef je nooit meer zelf ijsblokjes te maken of te sjouwen met zakken ijs uit de supermarkt. Want met één druk op de knop haal die je ijsblokjes in het vervolg zo uit je eigen koelkast.

3. Vergeet de ice-crusher niet

Naast een ijsdispenser beschikken de meeste Amerikaanse koelkasten ook over een ice-crusher om schaafijs mee te tappen. Perfect voor zomerse cocktails of verfrissende drankjes. Cheers!

4. Waterdispenser: met één druk op de knop koud water

Toch wel het allerlekkerste om de dorst mee te lessen: een koud glas water. Veel Amerikaanse koelkasten beschikken over een waterdispenser, waarmee je op elk moment van de dag een fris gekoeld glas water tapt.

5. Strak design

Natuurlijk is het belangrijkste dat de koelkast goed werkt. Maar toegegeven, het oog wil ook wat. Een fraaie tweedeurs Amerikaanse koelkast maakt jouw moderne of industriële keuken helemaal af. Waar zwart al een graag geziene kleur was in 2020, mag de kleur ook volgens de keukentrends van 2021 niet in je keuken ontbreken. Een zwarte koelkast niet helemaal jouw ding? Kies dan voor altijd-goed-wit, grijs, antraciet. Of wat dacht je van chique RVS uitvoering, waarmee je de koelkast matcht met de andere RVS materialen in jouw keuken?

6. Past in elke keuken

Wat voor een interieurstijl je ook hebt, een Amerikaanse koelkast past in elke keuken. De uitgesproken koelkast geeft een rechttoe-rechtaan keuken meer uitstraling. De mat-zwarte variant is de blikvanger in een industriële keuken en een stijlvolle toevoeging aan een moderne keuken. En mocht je denken dat een Amerikaanse koelkast alleen geschikt is voor de allergrootste woonkeukens dan heb je het mis. De koelkast is wordt ook geleverd in een kleiner formaat, zodat hij ook in de kleinere keuken mooi tot zijn recht komt.

7. Energiezuiniger dan ooit

De Amerikaanse koelkasten anno 2021 zijn een stuk energiezuiniger dan vroeger. Er bestaan zelfs Amerikaanse koelkasten met het energielabel A+++! Een zuinige koelkast is vaak wat duurder in de aanschaf, maar dat verdien je weer terug in het verbruik. Ook zelf kun je op een aantal zaken letten om het energieverbruik zo laag mogelijk te maken. Wanneer je ervoor zorgt dat de koelkast goed gevuld is zal het energieverbruik lager zijn. Koude producten helpen mee andere te koelen, waardoor de koelkast minder hard hoeft te werken. Andere bespaartip: het klinkt misschien logisch maar houd ook de koelkastdeur zoveel mogelijk gesloten zodat er geen kou - en dus energie - verloren gaat. Scheelt weer in de portemonnee!

Reacties