Foto: Solis halfautomaat espressomachine

Solis introduceert zijn beste halfautomaat espressomachine ooit.

Met de nieuwe SOLIS Barista Triple Heat espressomachine word je thuis een échte barista en zet je gemakkelijk de lekkerste kop koffie.

Alleen een échte koffieliefhebber kan goede koffie beoordelen op zijn kwaliteit en zal dan zeker de Gold Standard waarderen die met deze nieuwe halfautomaat bereikt wordt.

Gold Standard

Solis heeft als expert op het gebied van espressomachines de Gold Standard gedefinieerd. Dit zijn de basiselementen die nodig zijn om de perfecte kop koffie te zetten:


1. Doseerhoeveelheid
De juiste dosering zorgt voor de perfecte 9 bar druk op de gemalen koffiebonen. Hierdoor ontstaan uitgebalanceerde aroma`s. De juiste dosering is 19 tot 22 gram (2-kops filter) versgemalen koffie met correcte maalgraad.

2. De ideale watertemperatuur
Solis espressomachines zijn uitgerust met een PID watertemperatuur stabilisatie module. De digitale Solis-technologie zorgt voor een precieze temperatuurregeling tot 1°C nauwkeurig, zodat het aroma van de espresso zich volledig kan ontwikkelen.

3. De juiste extractiedruk
De unieke lagedruk voorperculatiefunctie (van 2-4 bar) zorgt ervoor dat de gemalen koffie eerst zachtjes wordt bevochtigd. Deze kan daardoor gemakkelijk uitzetten voor gelijkmatige extractie in de gehele filter. Dit zorgt voor een optimale aroma-afgifte. Het voorkomt ‘een tunnel’ in de gemalen koffie waardoor slechts een gedeelte van de koffie bevochtigd wordt.


4. De juiste stoomdruk
Voor de koffieliefhebber met koffievoorkeuren met melkschuim is het vierde basiselement ook zeer van belang. De espressomachines van Solis genereren voldoende stoomdruk om micro-schuim te creëren. Micro-schuim is gemaakt van duizenden minuscule belletjes melk, die de espresso oliën opnemen en voor een zoete/gebalanceerde espressosmaak zorgen.

 

 

Reacties