Foto: press_2013//siemens-espressovolautomaat-eq8.jpg

Siemens espressomachine EQ.8

Precisie die je proeft: perfect aroma met nieuwe EQ.8 espressomachine van Siemens.

Precisie die je proeft: perfect aroma met nieuwe EQ.8 espressomachine van Siemens.

 

Wie continu de hoogste standaarden nastreeft, verwacht altijd net dat beetje extra. Om deze reden ontwikkelde Siemens de nieuwe EQ.8 espressovolautomaten. De EQ.8 wordt gekenmerkt door een opvallende vormgeving in combinatie met geraffineerde technologie en talrijke functies. Zo biedt aromaIntense een nog intensere smaak en zorgt het TFT-kleurendisplay voor een intuïtieve, eenvoudige bediening. Dankzij de nieuwe superSilent-functie doen de EQ.8 espressovolautomaten stilletjes hun werk.

 

Het geheim achter het perfecte aroma is een perfecte brouwtemperatuur. Om deze perfecte temperatuur voor ieder kopje te kunnen garanderen, maakt Siemens gebruik van het unieke sensoFlow-systeem. Dit systeem is wereldwijd toonaangevend. SensoFlow verhit het water steeds tot de voor een perfecte espresso vereiste 90°C tot 95°C en houdt deze temperatuur gedurende het gehele brouwproces vast. Intelligent Heater Inside noemt Siemens deze technologie – professionele technologie voor een professionele espresso. 

 

Voor iedere smaak

Smaak is nu eenmaal een kwestie van smaak. Vandaar dat de EQ.8 espressovolautomaat u de mogelijkheid biedt uw koffie precies zo te zetten als u dat wilt. De instelbare functionaliteit aromaIntense bevat een ‘intense stand’ die de extractietijd verlengt voor een nog intensere smaak. Een pure verwennerij is aromaDouble Shot, perfect voor wie zijn koffie liefst extra sterk drinkt: de twee maal- en brouwprocessen verminderen de bittere smaak en zorgen zo voor een vol en rond aroma. Met instelbare hoeveelheden voor melk, melkschuim en heet water voldoet de EQ.8-serie nu aan iedere smaak: de drie standaard instellingen ‘klein’, ‘normaal’ en ‘groot’ kunnen ieder nog eens in vijf verschillende gradaties worden aangepast zodat u altijd precies krijgt wat u wilt. De rest van het proces verloopt met slechts één druk op de knop: de oneTouch-functie serveert uitzonderlijk dik melkschuim voor een cappuccino of latte macchiato, zonder dat u nog iets hoeft te doen. En, zoals u mag verwachten van een machine van dit kaliber, zorgt de CreamCleaner ervoor dat het melksysteem aansluitend perfect wordt gereinigd. 

 

Krachtig en stijlvol design

In contrast met de talrijke hightech functies heeft  de EQ.8 espressoautomaat een minimalistische vormgeving. De strakke belijningen van de machine lopen van de kopjeswarmer tot aan het verlichte, verstelbare plateau. De prachtige behuizing van geborsteld roestvrij staal is perfect afgewerkt – en deze kwaliteit ziet u terug in ieder element van de machine, inclusief het geïsoleerde melkreservoir. De TFT-kleurendisplay en het blauwe lichtontwerp dat zo kenmerkend is voor Siemens-producten geven de nieuwe EQ.8 series 900 espressovolautomaten een fascinerende uitstraling. Alle programma’s en instellingen kunnen intuïtief worden gekozen, wat zorgt voor een uitzonderlijk gebruiksgemak. Ook akoestiek speelt een belangrijke rol in het futuristische design van de EQ.8. Het superSilent sounddesign beperkt de machinegeluiden tot een minimum en maakt de EQ.8 zo een van de meest geruisloze espressovolautomaten van Siemens.

 

 

Siemens espressovolautomaat EQ.8 series 900

Productnummer: TE 809201RW

Kleur: Roestvrij staal

Aansluitwaarde: 1600 W

Extra functionaliteiten: TFT-kleurendisplay, MyCoffee, koffie met melk, aromaIntense, vroegtijdige waarschuwing voordat water- en/of bonenreservoir leeg raken, geïntegreerde kopjeswarmer (kan in/uit worden geschakeld), verlichte koffie-uitloop, geïsoleerd melkreservoir van 0,5 l, BRITA Intenza waterfilter.

Adviesprijs: € 1.999,00

 

 

Siemens espressovolautomaat EQ.8 series 600

Productnummer: TE 806201RW

Kleur: Roestvrij staal

Aansluitwaarde: 1600 W

Extra functionaliteiten: LCD-display, geïntegreerde kopjeswarmer (kan in/uit worden geschakeld), verlichte koffie-uitloop, geïsoleerd melkreservoir van 0,5 l, optioneel: BRITA Intenza waterfilter.

Adviesprijs: € 1.749,00

 

 

Siemens espressovolautomaat EQ.8 series 300

Productnummer: TE 803209RW

Kleur: Roestvrij staal / hoogglans zwart

Aansluitwaarde: 1600 W

Extra functionaliteiten: LCD-display, optioneel: BRITA Intenza waterfilter

Adviesprijs: € 1.449,00

 

Meer informatie: www.siemens-home.nl

 

Publicatiedatum: 10 oktober 2013.

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties