Foto: 2017-11/scapa-home-keramisch-serviescollectie.jpg

SCAPA HOME lanceert keramische serviescollectie

Voor de Peneda-collectie trok SCAPA HOME naar de Spaanse regio op de grens met Portugal waar het ambacht van generatie op generatie wordt doorgegeven.

In agrarische dorpjes maakt de stiel van het pottenbakken er deel uit van een eeuwenoude traditie. Omdat het tijd vraagt vooraleer de vorm in de vingers zit, krijgt elke pottenbakker de verantwoordelijkheid voor een bepaald onderdeel. De ene zorgt voor de tasjes, de andere de borden en nog een andere de schalen. Alles wordt met de hand gedraaid waardoor elk stuk uniek is. En tegelijkertijd ook imperfect. En laat nu net de esthetiek van imperfectie als een rode draad doorheen de designtaal van het merk lopen.

Geïnspireerd door de Bauhaus-beweging ontwierp het designteam een ambachtelijk servies met een modernistische vormgeving. De organische belijning refereert bovendien naar de grillige bergketens en woeste natuur van het oudste natuurpark in de streek, Peneda-Geres. Ziedaar meteen ook een verklaring voor de naam van de collectie.

De ondergrond is er rijk aan een kleisoort die dankzij een fijne korrel en de bestendigheid aan hoge temperaturen zich perfect leent voor stoneware. Een belangrijk detail aangezien steengoedservies ook kan gebruikt worden voor ovengerechten en veel duurzamer is dan de keramische serviezen die vervaardigd worden van aardewerkklei. SCAPA HOME streeft immers altijd naar de beste kwaliteit. Aan de beschermende glazuurlaag werd bovendien een korrel toegevoegd voor een gestippeld effect. De combinatie met de beige ondertoon zorgt voor een neutraal kleurpallet waardoor elk gerecht mooi tot zijn recht komt. En elk onderdeel van de Peneda-collectie uitmunt als een decoratief object.

De Peneda collectie is beschikbaar bij SCAPA HOME. Op 15 november wordt de gloednieuwe SCAPA HOME webshop gelanceerd en dan kan je het servies ook daar aanschaffen.

Reacties