Genieten van de beste koffie met één druk op de knop

Geen enkele drank is al eeuwenlang zo populair als koffie

29 Mei 2018

Dagelijks verovert het zwarte goud de harten van mensen wereldwijd. Met de reeks volautomatische EQ-espressomachines van Siemens kan zowel de ambitieuze beginner als de meest veeleisende fijnproever genieten van de beste koffie.

Genieten van de beste koffie

Bekende koffiedrinkers

Er wordt beweerd dat de Franse schrijver Honoré de Balzac elke dag meer dan 50 koppen koffie dronk. Het zou hem zelfs de intellectuele inspiratie hebben gegeven om zijn werken te schrijven. Ook Ludwig van Beethoven was een fervente koffiedrinker. Men zegt dat hij altijd het precieze aantal bonen voor zijn koffie telde: 60. We zullen nooit weten of hij zijn Mondscheinsonate en Für Elise zou hebben gecomponeerd als hij dit ‘zwarte goud’ niet had gedronken. Maar één ding weten we zeker: koffie is een sensatie voor de smaakpapillen dankzij de bijna 800 bekende geurstoffen die erin zitten. Met deze gedachte in het achterhoofd heeft Siemens de EQ-serie ontwikkeld: volautomatische espressomachines die alles uit elke boon halen, welke soort koffie je ook selecteert. Ga je voor een caffè crema, espresso, cappuccino of een latte macchiato?

Espresso Quality

De Siemens EQ-serie bestaat uit verschillende modellen volautomatische espressomachines, passend bij elke behoefte of vraag. Sommige modellen zijn zelfs bekroond vanwege hun uitstekende ontwerp. ‘EQ’ staat voor intelligente Espresso Quality. Deze productenreeks is dan ook speciaal ontworpen om perfecte espresso’s en andere koffiespecialiteiten te maken. Elke EQ-machine is uitgerust met drie hightech systemen die optimaal samenwerken: de hoogwaardige keramische koffiemaler, het sensorgestuurde sensoFlow zetsysteem en de volmaakte zeteenheid.

Genieten van de beste koffie

EQ.3 het instapmodel voor ambitieuze koffiedrinkers
Sinds 2016 is het mogelijk om melk- en koffiespecialiteiten te maken die rechtstreeks uit een koffiebar lijken te komen. Met de kleinste in de serie volautomatische EQ-espressomachines, de EQ.3. De innovatieve melkopschuimer maakt het mogelijk met één druk op de knop de melk direct in het glas of kopje op te schuimen. Snel en efficiënt. Je hebt een touchpad systeem binnen handbereik, zodat je snel kunt genieten van jouw kopje koffie. Het sensoFlow-systeem zorgt dat je koffie van de best mogelijke kwaliteit drinkt.

EQ.6 en EQ.6 plus: voor wie net dat beetje extra wil

In 2014 bracht Siemens de volautomatische EQ.6 espressomachine op de markt. Dit was het beginpunt van een echte innovatie van het veelgeprezen coffeeSelect Display-touchscreen. Via een groot scherm met sensorvelden kunnen gebruikers kiezen uit een indrukwekkende hoeveelheid aromatische koffie- en melkspecialiteiten.

Vorig jaar introduceert Siemens de innovatieve EQ.6 plus. Met één druk op de knop kun je de bekende soorten koffie maken, zoals espresso, cappuccino, caffè crema/latte en latte macchiato. Maar je kunt nu ook een reeks internationale dranken maken, zoals een americano of een flat white. Je kunt tot vier favoriete dranken opslaan, inclusief de gewenste sterkte, de hoeveelheid, de drinktemperatuur en de hoeveelheid melk. Zo krijg je precies wat je wilt met één druk op de knop. De nieuwe auto milkClean functie zorgt ervoor dat de geïntegreerde stoomtuit voor het opschuimen van melk wordt gereinigd na elke kop.

Genieten van de beste koffie 

EQ.9 en EQ.9 Connect: de beste koffiemachines voor de veeleisende koffieliefhebber
De meest hoogwaardige modellen in de EQ-serie, de EQ.9 en EQ.9 Connect, zijn ontwikkeld voor mensen met een zeer verfijnde smaak. De machines hebben een puur, minimalistisch ontwerp dat gegarandeerd indruk maakt. Stijlvol doch intelligent: de EQ.9-modellen hebben een veelzijdige, verfijnde smaak dankzij het geïntegreerde melkcompartiment. Geniet nu nog meer van koffie met de efficiënte functies van deze luxe, volautomatische koffiemachines met twee geïntegreerde bonen compartimenten en de baristaMode. Hiermee kunt je jouw drank aanpassen aan jouw specifieke voorkeuren.

Home Connect

De EQ.9 Connect is de eerste vrijstaande, volautomatische koffiemachine van Siemens die verbinding kan maken met de Home Connect-app. Koffiedrinkers kunnen de EQ.9 Connect nu programmeren via hun smartphone of tablet en kiezen uit 18 verschillende internationale koffiespecialiteiten. Ook zijn er talloze extra functies beschikbaar om via de app het lekkerste kopje koffie te zetten. Unieke functie: met de coffeePlaylist kun je jouw voorkeuren voor een koffiedrank aanmaken en aanpassen via jouw mobiele apparaat. Want elke koffiedrinker is uniek, net als zijn smaak!

Meer informatie

Reacties