Foto: 2017-11/Electrolux-Global-Headquarter-Stockholm-002-2.jpg

Electrolux al 5 jaar beste in huishoudelijke duurzaamheid

Electrolux is maar liefst 5 jaar achter elkaar op de eerste plaats geëindigd in het RobecoSAM Sustainability Yearbook als leider op het gebied van huishoude

Hoe lukt het ze elk jaar op nieuw om bovenaan te eindigen bij deze jaarlijkse meting van duurzame prestaties bij meer dan 2000 van de grootste bedrijven wereldwijd?

“Duurzaamheid is een integraal deel van de Electrolux zakelijke strategie. Onze grootste prioriteit is efficiëntie – voortdurend bewust het energie- en watergebruik van onze producten verlagen, minder energiebronnen gebruiken, minimaliseren van gebruik van gevaarlijke stoffen en het verkleinen van onze operationele impact op het milieu”, zegt Henrik Sundström, Vice President Sustainability bij Electrolux.

Groene energie

Sinds 2016 werken er in Europa 13 productiefabrieken alleen met elektriciteit van hernieuwbare energiebronnen. De Major Appliances fabrieken in Zweden, Hongarije, Polen, Italië en Duitsland maken alleen gebruik maken van elektriciteit uit biomassa en hydro-elektrische-, zonne- en windenergie. Dit zal de CO2-uitstoot reduceren met 75.000 ton per jaar, wat 70% van de totale CO2-uitstoot is van alle Electrolux fabrieken in Europa. Dit laat zien dat Electrolux systematisch bezig is om de ecologische voetafdruk in fabrieken wereldwijd te reduceren.

Gerecyclede productverpakkingen en producten

Daarnaast is Electrolux in een samenwerkingsverband bezig met het Green Packaging Project. In zes Electrolux fabrieken zal gebruik worden gemaakt van 80% gerecycled hoge kwaliteit polyetheen krimpfolie voor de externe productverpakking. Het doel van dit project is om de CO2-uitstoot te reduceren met 38%.

Naast het Green Packaging project zal het bedrijf, in plaats van zuiver polypropyleen, gebruik maken van CarboRec. Dit is een plastic samenstelling gemaakt van gerecycled polypropyleen voor onderdelen in producten van Electrolux. Een succesvol voorbeeld is de Green range van stofzuigers, waarbij de Ergorapido gemaakt is van 70% gerecycled plastic, waarbij 92% gerecycled kan worden als de levensduur van het apparaat voorbij is.

Meer mogelijkheden om energie te sparen

Electrolux is al jaren bezig met het thema duurzaamheid. “Onze strategie was ten eerste het bevorderen van de efficiëntie op het gebied van energie en het reduceren van het energieverbruik, omdat het de grootste impact heeft op het milieu en op de kosten. Nu, bijna tien jaar later, is het tijd om grote stappen te maken wat betreft hernieuwbare energiebronnen en om onze ecologische voetafdruk te verminderen”, zegt Tomas Dahlman, Director Global Energy Strategies.

Meer informatie: Electrolux

Reacties