Foto: 275164

Bosch introduceert de Filtrino

De ultieme thee-ervaring: met één druk op de knop heet gefilterd water.

De ultieme thee-ervaring: met één druk op de knop heet gefilterd water.

Het is de droom van elke theedrinker. Bosch introduceert met trots de Filtrino, een combinatie van een waterfilter en hoogwaardige elektrische waterkoker. Met één druk op de knop stroomt er heet BRITA-gefilterd water met precies de juiste temperatuur rechtstreeks in de kop: 70°C voor witte thee, 80° C voor groene thee en 90°C voor instant koffiespecialiteiten of hete chocolademelk. Voor vruchten-, kruiden- en zwarte thee, instant soepen of sauzen levert de Filtrino moeiteloos kokend water!* En ook voor diegene die graag een glas gefilterd water op kamertemperatuur drinkt, serveert de Filtrino het water exact naar wens.

 

Hetzelfde geldt voor de hoeveelheid: de dispenser serveert 120, 150, 200, 250 of 300 milliliter water voor koppen, bekers, glazen en kommen met verschillende afmetingen. Bovendien maakt de start/stop functie het mogelijk de hoeveelheid water tot op de druppel te regelen.

Dubbele besparing op het gebied van tijd en energie
De Filtrino is sneller dan elke vergelijkbare 2.000 watt elektrische waterkoker. Ongeveer 40 seconden na de start staat er een kop kokend water klaar. Bij traditionele
waterkokers duurt dit ruim twee keer zo lang. Het energieverbruik spreekt ook duidelijk in het voordeel van de Filtrino. Dankzij het geïntegreerde, razendsnelle waterverhittingssysteem gebruikt de Filtrino elke keer dat er water wordt verhit slechts de helft aan energie. De Filtrino verhit namelijk alleen de hoeveelheid water die nodig is. Het innovatieve apparaat bespaart dus meer dan 50% op de gebruikelijke benodigde elektriciteit en tijd. En dan hebben we het nog niet eens over de ruimtebesparing, want waterfilter en -koker zijn nu compact samengevoegd in één apparaat.

BRITA-gefilterd water
Bosch werkt samen met BRITA, een wereldwijd toonaangevende producent van huishoudelijke waterfilters. Deze in het waterreservoir geïntegreerde BRITA MAXTRA filter is verkrijgbaar in alle grote supermarkten en drogisterijen. Het filter vermindert kalkaanslag en chloor evenals andere stoffen, inclusief metalen zoals lood en koper die in kraanwater worden aangetroffen. Theedrinkers waarderen het extra aroma en de helderheid van hun favoriete drank, maar ook de afwezigheid van kalk. Tegelijkertijd verhoogt BRITA-gefilterd water de bescherming van het apparaat tegen kalkresten – voor een langere levensduur en aanhoudende energiezuinigheid.

Kinderbeveiliging
Bij het ontwerpen van de Filtrino heeft Bosch ook rekening gehouden met kleine kinderen in huis, die nog wel eens met de knoppen van een apparaat willen spelen. Druk de knop gedurende vijf seconden in en er komt alleen nog maar water uit de Filtrino dat niet warmer is dan 20 °C. Zo zijn kinderen effectief beschermd tegen verbranding als gevolg van heet water.

Publicatiedatum: 15 november 2011

Meer informatie: www.bosch-home.nl

Reacties