Foto: 2018-04/onmisbare-items-keuken-kookboek.jpg

5 onmisbare items in je keuken

De keuken is de belangrijkste ruimte in huis. Hier maak je het eten klaar en vaak wordt hier ook gegeten, gespeeld en geleefd.

Het is dus belangrijk dat het er gezellig is. Maar ook moet de keuken praktisch zijn. Zeker als je van lekker eten houdt, heb je veel spullen nodig. Apparaten, pannen en bakgerei, ingrediënten… Sommige gebruik je vaak, andere zelden. En allemaal dienen ze er leuk uit te zien om de keuken gezellig te houden. Wat je zoal nodig hebt? Dit zijn 5 onmisbare items in je keuken!

1. Kruidenrekje

Je kunt je kruiden in de standaard potjes van de winkel laten zitten en ze in een kast zetten. Maar dat is allereerst gewoon niet handig. Kruidenpotjes nemen horizontaal veel ruimte in en verticaal juist weinig. Hier zijn de meeste keukenkasten en -lades niet op berekend. Bovendien kun je in een kastje ook niet handig dat ene potje zoeken dat je nodig hebt. Een kruidenrekje is dan een uitkomst. Het ziet er vaak prachtig uit, je kunt al je kruiden erin kwijt en je vindt alles ook weer snel terug tijdens het koken.

2. Snelkookpan

Een snelkookpan is ideaal voor het snel klaarmaken van bijvoorbeeld rijst. Je kunt er veel verschillende dingen mee klaarmaken. En de sleutel is het woord ‘snel’. In de snelkookpan kan de druk flink oplopen, waardoor eten sneller gaar wordt. Het is dus echt een onmisbaar item in je keuken. Sommige snelkookpannen zet je liever achter in een keukenkastje. Maar er zijn ook snelkookpannen met een mooie vormgeving, die je best in het zicht kunt zetten op een plank of boord.

3. Eierwekker

Een eierwekker, timer of klokje is onmisbaar als je veel werkt met recepten. Ze zijn erg praktisch om te voorkomen dat je het eten laat aanbranden. Hoewel veel mensen tegenwoordig een kookwekker-app hiervoor gebruiken, is een ouderwetse eierwekker eigenlijk veel leuker. Ze zijn er in allerlei grappige vormen en kleuren en geven zo wat extra kleur in de keuken.

4. Keukendoeken

Je hebt altijd keukendoeken nodig. Handdoeken, theedoeken en schoteldoeken zijn onmisbaar in elke keuken. Ze zijn meteen een handige manier om kleur en gezelligheid in de keuken te brengen. Er zijn keukendoeken met prachtige designs, maar je kunt ze ook zelf laten personaliseren. Zo zijn de keukendoeken niet alleen praktisch, maar ook een echte toevoeging aan je interieur.

5. Kookboeken

Kook inspiratie heb je eigenlijk nooit genoeg. Veel mensen hebben dus een of meer kookboeken om lekker mee aan de slag te gaan. Je kunt die kookboeken natuurlijk wegstoppen in een keukenkastje, maar het is ook leuk en mooi om ze in het zicht te houden. Reserveer bijvoorbeeld een legplank in de keuken voor je kookboeken. Ook leuk voor anderen, zodat ze meteen kunnen zien wat jij zoal doet in de keuken.

Het is natuurlijk fijn als je keuken er leuk uitziet. En ook als hij praktisch is ingericht zodat je gemakkelijk overal bij kunt. Deze vijf items helpen daarbij. Ze houden je keuken netjes, zorgen dat je goed overzicht houdt en zijn ook nog eens prettig om naar te kijken. Heb jij een van deze onmisbare spullen nog niet in je keuken? Je vindt ze, samen met ontelbare andere keukenspullen, bij de Kookwinkel.

Reacties