Dit zijn de voordelen van koken met een slowcooker

Met slowcooker zet snel en eenvoudig een lekkere en gezonde maaltijd op tafel. Maar er zijn meer voordelen! Ontdek ze allemaal in deze blog.

Guido van Loon 19 Oktober 2020

's Avonds heb je niet altijd meer zin om uitgebreid te koken. Een snelle, vaak wat ongezondere maaltijd is dan een makkelijke oplossing. Maar dat kan ook anders. Heb je bijvoorbeeld wel eens aan een slowcooker gedacht? Met een slowcooker kun je namelijk heel eenvoudig gezonde (en lekkere!) gerechten op tafel zetten. En het kost je nauwelijks tijd. En een slowcooker heeft nog meer voordelen!

Zo werkt een slowcooker

Een slowcooker is een pan waarin je gerechten langzaam garen. De slowcooker bestaat uit een binnenschaal van aardewerk en een buitenpan van metaal. De cooker is verder voorzien van een thermostaat waarmee je de temperatuur kunt regelen.

Het idee van de slowcooker is dat je maaltijden op een lagere temperatuur kookt. Het eten wordt zo veel langer verhit en gaart zo beter door. 's Ochtends maak je alvast je groente en vlees klaar (het vlees kun je eventueel al aanbraden) en doe je vervolgens in de slowcooker. Je zet de slowcooker gelijk aan, 's avonds heb je dan een heerlijke maaltijd.

Dit zijn de voordelen van een slowcooker

- Het is gezond
Een maaltijd uit een slowcooker is doorgaans erg gezond. Dat komt om alle voedingsstoffen uit je vlees en groenten overeind blijven en niet 'verdwijnen' door het koken. Ook gebruik je geen vetten in een slowcooker. Erg gezond dus!

- Het is snel
Met een slowcooker koken gaat erg snel (en eenvoudig). In feite doet de slowcooker al het werk. Jij doet het er in en haalt het er na een paar uur weer uit. Zo eenvoudig is het!

- Smaakt heerlijk
Doordat je gerecht urenlang gaart op een lagere temperatuur is het erg rijk van smaak. Zeker als je gelijk kruiden en specerijen toevoegt. Je groenten en vlees nemen dan alle smaken goed op. En dat proef je! Zeker omdat alle voedingsstoffen dus overeind blijven.

- Energiezuinig
Doordat de slowcooker de hele dag aanstaat, verwacht je wellicht dat hij veel stroom verbruikt. Niet is echter minder waar. Het kost zelfs veel minder stroom dan wanneer je oven een uurtje aanstaat!

Wil je dus lekker, gezond en goedkoop eten? Dan is een slowcooker zeker een aanrader!

Reacties