Foto: 2021/schoonmaak-spullen-in-huis.jpg

5 schoonmaakspullen die je in huis moet hebben

In een woning wordt geleefd. Dit zorgt ervoor dat er zo nu en dan rommel achterblijft op de vloer en op de meubels.

Guido van Loon

Wanneer je hier niets aan doet, wordt het snel een rommeltje in huis. Daarom maken de meeste mensen hun huis minimaal één keer per week schoon. Geldt dit ook voor jou? Dan wil je hier ongetwijfeld niet te veel tijd aan kwijt zijn. Zorg er daarom voor dat je de onderstaande 5 schoonmaakspullen altijd in huis hebt.

1. Stofzuiger

De gemiddelde Nederlander is maar wat blij dat de stofzuiger is uitgevonden. Begrijpelijk, want met dit apparaat maak je jouw woning binnen een handomdraai schoon. Een stofzuiger zuigt rommel op en vangt dit op in een zak. Dit kost je een stuk minder tijd dan wanneer je constant met de bezem door jouw woning moet. Heb je geen zin om voor een klein beetje vuil telkens de stofzuiger te pakken? Dan is een kruimeldief het overwegen waard.

2. Dweil

Een stofzuiger is in staat om rommel van de vloer te zuigen. Toch biedt een stofzuiger niet altijd uitkomst. Zo krijg je een vlek niet uit de vloer met behulp van dit apparaat. Zorg er daarom voor dat je ook altijd een dweil in huis hebt. Vul eerst een emmer met water en schoonmaakmiddel en steek de dweil hier vervolgens in. Wring hem uit en ga er dan mee over de vloer. Een vlek is hierdoor vaak snel uit jouw vloer verdwenen.

3. Schuursponsje

De vloer is niet het enige wat vies kan worden in huis. Nee, want er kunnen ook vlekken ontstaan op jouw aanrechtblad, de keukenkastjes, het sanitair en in de gootsteen. Voor het verwijderen van sommige vlekken heb je voldoende aan een microvezeldoekje. Helaas is dit lang niet altijd het geval. Zorg er daarom voor dat je ook altijd wat schuursponsjes in huis hebt. Zo’n spons heeft een ruwe kant. Het verwijderen van hardnekkige vlekken wordt hierdoor een stuk makkelijker dan met een (microvezel)doekje.

4. Toiletborstel

Er zijn mensen die uitsluitend een doekje gebruiken om hun toilet schoon te maken. Hier kun je de bril, het deksel en de buitenkant inderdaad prima mee afnemen. Voor het schoonmaken van de binnenkant van de pot is een doekje niet aan te raden. Gebruik hier liever een toiletborstel voor. Met deze borstel kun je ook onder de rand van jouw toiletpot schoonmaken. Breng altijd eerst wat chloor of dikke bleek aan en ga vervolgens pas met de borstel door de pot.

5. Schoonmaakmiddel

Als we het over schoonmaakspullen hebben, mag schoonmaakmiddel uiteraard niet ontbreken. Met behulp van dit middel wordt jouw woning goed schoon en ruikt hij lekker fris. Zorg er in ieder geval voor dat je allesreiniger in huis hebt. Vloeibaar schuurmiddel, afwasmiddel, soda en schoonmaakazijn mogen eveneens niet ontbreken.

Reacties