Groen vs Roze

Of je er nu van houdt of het helemaal niks vindt, roze en groen blijven voorlopig nog even 'in'. Wij geven handige tips voor deze kleuren in je keuken.

Kleur in je keuken!

Afgelopen jaar zagen we al veel roze en groen in de keuken, ook komend jaar houdt deze trend nog even aan. 

Niet iedereen is liefhebber, begrijpelijk, want beide kleuren hebben een reputatie. 
Bij roze denk je vooral een lief en zoet en bij groen meer aan retro en nostalgisch. 
60% van onze fans zien liever een roze dan een groene keuken.
Tegenwoordig zijn deze kleuren zo veelzijdig dat ze bijvoorbeeld ook goed staan bij een stoer interieur.

De 7 keukenstijlen in groen en roze

Om jou te inspireren en de veelzijdigheid van deze kleuren aan te tonen, hebben wij onze favoriete groene en roze keukens per stijl op een rijtje gezet.

De design keuken 

Een typische design keuken heeft vaak een strak design met ofwel een mat of glanzende afwerking en eyecatchers, zoals design kranen of spoelbbakken. Apparatuur is vaak goed weggewerkt, waardoor het design nog meer eruit springt. Bij design draait het vooral om uniekheid, een keuken die op persoonlijke wensen is afgestemd met een high-end afwerking. 
Roze en groen zijn kleuren die het design effect kunnen versterken. 

 

 

  

De moderne keuken

Deze keuken is strak en clean, heeft rechte vormen en is daardoor erg hoekig en de kastjes zijn vaak greeploos.
In principe past in deze keuken alle tinten groen en roze, al helemaal met een matte afwerking. 

 

 

 

De landelijke keuken

Een landelijk design zegt het al, het is een keuken dat qua sfeer landelijk is (in het Engels wordt deze keuken vaak de cottage/country stijl genoemd). Je hebt vaak grote ovens, klassieke elementen en kastjes met lambriseringselementen. Alhoewel voor landelijk vaak wit en offwhite als kleur wordt gebruikt, is tegenwoordig ook roze en groen een mooie kleur voor in je landelijke keuken. 

 

 

 

De minimalistische keuken
Deze keuken is zo veel mogelijk uitgekleed en dus met zo min mogelijk tierelantijntjes. De meeste minimalistische keukens hebben geen bovenkasten meer en een sleek design.
Een keuken in deze stijl doet het goed in zowel de kleur groen als roze. 

 

 

 

De industriële keuken

Deze keuken heeft vaak donkere tinten en je ziet veel koude materialen zoals beton en metaal dat wordt gecombineerd met robuuste elementen, zoals houten planken, zware grepen en donkere tegels of glas. Vooral groen kleurt goed in een industriële keuken, maar ook roze kan een leuk kleuraccent zijn in deze stijl. 

 

 

 

De klassieke keuken

Dit is een keuken met klassieke elementen, je ziet hier veel luxe stoffen, kleuren en materialen. Denk hierbij aan goud en koper gecombineerd met diepe en/of warme kleuren. Deze keuken hint vaak een beetje naar de klassieke jaren 20 en 30 stijl met mooie art deco elementen. 
Donkergroen en oudroze combineren perfect met deze luxe stoffen en materialen. 

 

 


De retro keuken

Bij een retro keuken denken veel mensen aan SMEG, niet zo heel gek, want SMEG is kenmerkend voor de in jaren 50 stijl apparatuur. 
Bij een retro keuken met je inderdaad denken aan invloeden uit de jaren 50 en 60. Denk onder andere aan de pastelkleuren uit de jaren 50 en de ronde vormen uit de jaren 60.
Pastelgroen en roze zijn dan ook prachtige kleuren voor een retro keuken! 

 

 

Groen en roze zijn dus erg veelzijdige en zelfs een beetje tijdloze kleuren en daarom zijn ze heel geschikt voor elke keukenstijl. Niet gek dat we dan ook in 2019 deze kleuren nog volop terug gaan zien.

Vooruitblik; de feestdagen!

Wij voelen ons weer heerlijk geïnspireerd voor 2019, jij ook? Mooi, want dit was ons laatste artikel over de trends van 2019.

In de komende reeksen gaan we ons helemaal focussen op de feestdagen (JEUJ!), dus voor dat magische december gevoel moet je komende artikelen zeker gaan lezen!!