string(1) "p"

Keukenblad vervangen

Net zoals bij keukendeurtjes is de keus voor een keukenblad een heel persoonlijk.

Keukenblad vervangen

Dus heeft Intereno keukenrenovatie ook hierin een uitgebreid programma voor jou. Je kiest uit verschillende materialen zoals HPL, composiet, massief hout, vol kunststof of natuursteen. En dit alles in verschillende designs en kleuren. Om je alvast een idee van de mogelijkheden te geven staat hier een aantal voorbeelden vermeld. De Intereno keukenadviseur helpt u graag met het juiste advies dat past bij je smaak en de mogelijkheden binnen je keuken.

Hpl keukenblad

Je huidige keukenblad vervangen in HPL heeft een prachtige uitstraling, is prettig in het gebruik en heeft een bijzonder gunstige verhouding prijs-kwaliteitverhouding. En zeker met de speciale randlijst krijg je een design keukenblad voor een betaalbare prijs! Dagelijks afnemen met een vochtige doek en je HPL keukenblad blijft als nieuw. Hardnekkige vlekken kunnen worden verwijderd met de gebruikelijke zachte, niet schurende, huishoudmiddelen.

Composiet keukenblad

Composiet is een machinaal vervaardigde steensoort die voor 95% bestaat uit fijne, in de natuur voorkomende kwartskorrels en voor de resterende 5% uit bindmiddel. Samen met de gewenste kleurcomponent ontstaat daardoor een zeer hard materiaal dat bijzonder geschikt is voor keukenbladen. Het materiaal is kras- en stootvast, vlekvrij, hygiënisch en onderhoudsvriendelijk. Composiet keukenbladen zijn verkrijgbaar in zowel glanzende als matte kleuren. Voor het dagelijks onderhoud kunnen de gebruikelijke zachte huishoudmiddelen gebruikt worden. Vetvrij maken gaat uitstekend met bijvoorbeeld een glasreiniger, kalkvlekken verwijder je het beste met schoonmaakazijn of een speciaal antikalkmiddel.

Natuursteen keukenblad

Met een keukenblad van natuursteen (graniet) haal je de natuur in huis. Graniet wordt op verschillende plaatsen in de wereld gewonnen in een grote variatie aan soorten. Elke plaat graniet heeft dan ook zijn eigen uiterlijk en geen keukenblad is qua structuur en kleur gelijk. Graniet is zeer hard en daardoor in hoge mate kras- en stootvast. Granieten werkbladen krijgen door het polijsten een zeer gesloten oppervlak. Het keukenblad moet dan ook regelmatig behandeld worden met een speciale polish om het oppervlak gesloten en mooi glanzend te houden. Schoonmaken is simpel: simpelweg dagelijks afnemen met een vochtige doek. Hardnekkige vlekken kun je verwijderen met de gebruikelijke zachte huishoudmiddelen. Graniet is verkrijgbaar in vele kleuren en met diverse randafwerkingen, zowel in vlakke uitvoering als met een waterkering.

Massief hout keukenblad

Hout geeft een natuurlijke, warme uitstraling. Bij een werkblad vervangen in massief hout moet je met bepaalde zaken rekening houden. Je kunt kiezen uit verschillende houtsoorten, van zeer licht tot zeer donker. Omdat het een natuurproduct betreft is geen enkel blad exact hetzelfde. Hout is een (vocht)gevoelig materiaal. Daarom moeten de meeste keukenbladen van hout (afhankelijk van de afwerking) regelmatig behandeld worden met een speciale olie. Hierdoor blijft het blad mooi en glad en wordt de kans op vlekken verkleind. Neem je keukenblad dagelijks af met een vochtige doek en verwijder vuil en vlekken direct. Hardnekkige vlekken kun je verwijderen met een licht vochtige, in terpentine gedrenkte doek. Houten keukenbladen zijn verkrijgbaar met diverse randafwerkingen, zowel in vlakke uitvoering als met waterkering.

Volkunststof keukenblad

Volkunststof bestaat uit gezuiverde bauxiet en acrylmethyl-metacylaat. Het materiaal kan in vele verschillende vormen worden gegoten, waardoor het bijvoorbeeld mogelijk is ook de spoelbak van dit materiaal te maken. Volkunstof is watervast, niet poreus en uiterst hygiënisch. Het is een schuurbaar materiaal waardoor eventuele krasjes en hardnekkige vlekken makkelijk kunnen worden weggewerkt. Schoonmaken kun je doen met de gebruikelijke zachte huishoudmiddelen.