Keuken wrappen? 4 mooie ideeën voor een mooi interieur

Ben je klaar met de huidige look van jouw keuken en wil je iets nieuws? Dan kun je veel geld besparen door je keuken te wrappen.

Guido van Loon 15 Juni 2022

De kosten van een keuken wrappen zijn een stuk lager dan geld uitgeven aan een verbouwing. Door je keuken te wrappen ziet je keuken er weer als nieuw uit. Een paar leuke ideeën voor het wrappen van je keuken hebben we hieronder voor je neergezet!

Hoogglans wit

Wit is de laatste tijd een echte trend, vooral hoogglans wit wordt door veel mensen gekozen. Hoogglans wit is een klassieke en tijdloze kleur die bij elke kamer past. Deze kleur zorgt ervoor dat je hele ruimte wordt verhelderd. De vloer, de muur en de kleuren van andere elementen passen perfect bij de neutrale witte kleur. 

Wil je meer weten over het wrappen van je keuken en de kosten van keuken wrappen? Ga dan naar de website van bespaargelijk.nl en lees er alles over!

Doorlopende lijnen van symmetrie

Wanneer je in de keuken staat dan wordt het lijnenspel in het ontwerp steeds belangrijker. Doorlopende lijnen creëren namelijk rust. Een echte trend is dan ook de single line keuken, waar slechts één horizontale lijn te zien is in het gehele keukenontwerp. Deze trend geldt ook voor de vaak gebruikte verticale lijnen. Een goed voorbeeld hiervan is hoge kasten met doorlopende deuren waardoor je een rust in de gehele keuken creëert.

Terugtrekken

Deze trend staat voor industrieel, praktisch en duurzaam. Je besteed hier veel aandacht aan natuur. Met deze interieurtrend krijg je een ambachtelijke uitstraling in veel verschillende elementen in de keuken. Daarnaast zit duurzaamheid in veel producten geïntegreerd. Daarnaast zul je in deze keukens veel kamerplanten terug vinden. 

Reset

Onder deze keukentrend valt een kleurrijke, contrastrijke en speels geheel. De kleuren die in deze keuken terugkomen zijn meestal pasteltinten tot krachtige sterkte kleuren. Hierdoor komt de keuken nooit heel opvallend over. Je vindt dan ook in deze keukentrend veel geometische vormen en grafisch patronen. De stijl van deze keuken is geïnspireerd door de jaren 70 met kleuren zoals energiek rood en opbeurende tinten blauw groen. 

Gemiddelde kosten voor het wrappen van je keukenkastjes

De kosten van het wrappen hangt af van een aantal factoren. Om alvast een beetje een richting te geven hoeveel het gaat kosten om je keuken te wrappen hebben wij hieronder de twee grootste kosten onder elkaar gezet. 

Arbeidskosten

De meest logische zijn natuurlijk de arbeidskosten. Als je je keuken wilt wrappen dan kun je dit het beste laten uitvoeren door een specialist. Een specialist heeft namelijk erg veel kennis van het vak en zorgt ervoor dat alles perfect wordt gewrapped. Hierdoor zullen er geen rare bultjes of oneffenheden op je kastjes en lades van je keuken zitten. Als we kijken naar de gemiddelde kosten van een specialist dan ben je ongeveer 600 euro voor een kleine keuken kwijt, 100 euro voor een middelgrote en 1400 euro voor een grote keuken. Hoe groter het oppervlakte hoe duurder het wrappen is.

Materiaalkosten

Naast de arbeidskosten zijn er ook materiaalkosten. Om te kunnen wrappen heb je namelijk folie nodig. De kosten van het folie hangt af van welk folie je gebruikt. Een goed voorbeeld hoe je dit kunt zien is behang. Sommige behang kleuren zijn erg goedkoop maar met mooie prints of andere kleuren zijn dan weer een stukje duurder. 

Reacties