Wat doet een kraan voor jouw interieur en levensstijl?

Welke kraan voldoet aan je wensen én past bij jouw interieur?

Guido van Loon 31 Maart 2021

Tegenwoordig is keuken een van de belangrijkste ruimtes in je huis. Het is allang niet meer alleen de plek waar je kookt. Vaak wordt er ook ontbeten en is het geliefd verzamelpunt tijdens feestjes. Het is daarom belangrijk dat je keuken voorzien is van alle gemakken en past bij de rest van je interieur. Maar wat is jouw smaak? Heb je een boerenkeuken met veel rustieke houten elementen en gezellige wandtegels in Delfts Blauw? Of wil je juist de boel lekker strak houden met glimmend gelakte kastdeurtjes en handgrepen van geborsteld staal? Het zijn vooral de details waarmee je een keuken helemaal maakt zoals jij dat wil. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de vloer. Een houten vloer met noesten en nerven geeft een hele andere sfeer dan natuurstenen tegels. Datzelfde geldt voor de verlichting. Ga je voor een bombastische kroonluchter of voor subtiele inbouwspots? En dan hebben we het nog niet over de functionele kant van de keuken. Je fornuis, vaatwasser, koelkast en kranen. Kranen? Jazeker, ook je keukenkranen zijn er in talloze verschillende materialen en designs. Welke perfect voor jou is ligt helemaal aan je stijl en je wensen natuurlijk. In dit artikel zetten we een aantal verschillende mogelijkheden op een rij zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Materialen

Zoals gezegd zijn er keukenkranen in alle soorten en maten. De zogenaamde mengkranen zorgen ervoor dat je zelf de temperatuur van het water makkelijk in kunt stellen. Maar er zijn ook kranen met uittrekbare uitlopen en handdouches om makkelijker af te kunnen spoelen. Maar van welk materiaal dan? Ga je voor glimmend roestvrij staal? Of past rustiek brons, chique zilver of glossy chroom beter bij je? Het is maar net wat het beste bij jouw keuken en de rest van je huis past.

Design

Ook het design van keukenkranen kan werkelijk alle kanten op. Klassiek met elegante bochten en vloeiende lijnen. Modern met minimalistische menghendel en hoekige vormen. Kijk ook even naar de rest van de keuken voor je een keuze maakt. Wat is de vormgeving en het materiaal van de handgrepen op kastjes en laden? En wat voor deurkruk heb je? Het kan heel mooi zijn om hier je keukenkraan op aan te passen. Als je bijvoorbeeld donkergrijze gietijzeren handgrepen hebt kan een donkere RVS-kraan daar heel mooi bij passen. Als je super strakke chromen deurklinken hebt is het wellicht een idee om hetzelfde materiaal voor je keukenkraan te kiezen.

 

Reacties