Foto: 2018-04/panama-sifon-reginox.jpg

Panama sifon bespaart ruimte in het keukenkastje

De afvoer van een spoelbak wordt aangesloten op het riool.

Om te voorkomen dat er vervelende luchtjes uit het riool door de afvoer de keuken in komen, wordt een spoelbak standaard uitgerust met een sifon. De zwanenhals van het sifon zorgt ervoor dat er geen rioolluchtjes uit het putje komen. Helaas neemt een zwanenhals wel veel ruimte in beslag. Dit gaat ten koste van de opbergcapaciteit van het keukenkastje onder de spoelbak. Het Panama sifon bespaart ruimte in het keukenkastje.

Terugslagrubber in plaats van zwanenhals

Het Panama sifon van Reginox neemt veel minder ruimte in beslag. In plaats van een zwanenhals heeft het Panama sifon een slim terugslagrubber. Dit terugslagrubber is geheel geïntegreerd in het afvoersysteem. Het rubber sluit de sifon af zodat vieze luchtjes niet naar binnen kunnen komen. Onder druk van water opent het flexibele rubber de afvoer en kan het water doorstromen naar het riool. Is al het water geloosd, dan sluit het rubber de afvoer weer af.

Voordelen van het Panama sifon

  • Ruimtebesparing en extra kastruimte
  • Geen nare geuren in de afvoer
  • Door de drie koppelingen (ipv 5) is er een minimale kans op lekkage
  • De eenvoudige montage
  • Geschikt voor vrijwel alle nieuwe en reeds geplaatste spoelbakken

Waarom Panama?

De Panama sifon is vernoemd naar het Panamakanaal dat de Caribische Zee met de Grote Oceaan verbindt. Het kanaal is belangrijk voor de snelheid van het transport, omdat men anders om Zuid-Amerika heen zou moeten. Met de Panama sifon is er geen omweg nodig. Het water stroomt rechtstreeks naar zijn doel, in dit geval het riool.

Meer informatie: Reginox

Reacties