string(1) "p"

Jouw keukenplan

Blum staat consumenten met keukenplannen bij om hun keuken te optimaliseren op gebied van ergonomie, opbergruimte en comfort.

Keukenplan

Wat als je jouw keukenplan vooraf kon testen?

De aankoop of renovatie van een keuken is niet eenvoudig en door het kostenplaatje zijn foute keuzes geen optie. Zou het niet fijn zijn als je vooraf in jouw keukenplan kon rondwandelen om te zien en voelen of je plan wel klopt? Dat kan! In de Blum Showroom maak je een keukenproefrit in je geplande keuken en krijg je gratis advies om jouw keuken praktisch te maken.

Blum, de wereldspeler op het vlak van scharnieren, ladegeleiders en klapdeurbeslag, heeft in Nederland en België een belevingsruimte ingericht waarin alles draait rond de praktische kant van de keuken. Blum verkoopt zelf geen keukens, maar wil consumenten met keukenplannen gratis bijstaan om hun keuken te optimaliseren op gebied van ergonomie, opbergruimte en comfort. 

Oplossingen op basis van onderzoek
De tips van Blum zijn het resultaat van diverse onderzoeken. Zo filmden onderzoekers meer dan 350 gezinnen in hun keuken. Uit een wereldwijde enquête onder consumenten met een keuken van nauwelijks twee jaar oud, bleek dat maar liefst 66% al ontevreden was over de beschikbare opbergruimte. Nog een ander onderzoek bracht aan het licht dat je in een goed geplande keuken 20% minder afstand afegt. Al die onderzoeksresultaten vormen de basis van het DYNAMIC SPACE advies van Blum.

Advies op maat
Elke keuken heeft twee kanten: een mooie en een praktische. Over het esthetische aspect van keukens geeft Blum geen advies. Maar over de praktische kant kan je van Blum heel wat opsteken tijdens DYNAMIC SPACE workshops in de Blum Showroom. Zo’n bezoek is individueel, niet in een groep. Zo worden de tips en adviezen afgestemd op jouw persoonlijke keukenbehoeften.

Je wordt hierbij begeleid door een consulente die jou eerst de basisprincipes toelicht, om deze daarna af te stemmen op jouw specifeke gezinssamenstelling en leefgewoontes. Dit vraagt wat tijd, maar als je weet dat een keuken gemiddeld 20 jaar meegaat, loont het advies zeker de moeite. De basisprincipes van DYNAMIC SPACE zijn ergonomie, opbergruimte en comfort.

Ergonomie in de keuken
Is jouw keuken ergonomisch in het gebruik? Bevinden alle keukenspullen zich op een logische plaats en vermijd je daardoor onnodig heen en weer geloop? Blum deelt een keuken op in vijf logische zones. Hou hiermee rekening en je voorkomt dat je bij het legen van de vaatwasmachine naar alle uithoeken van je keuken loopt. Werk met laden onder het werkblad en klapdeuren in bovenkasten en vermijd zo lichaamsbelasting en onnodig bukken. Wist je trouwens dat er linkshandige en rechtshandige keukens bestaan? Of dat oplossingen bestaan om meteen het juiste deksel voor je pan te vinden? Allemaal ideeën van Blum die de ergonomie bevorderen.

Opbergen tot in het kleinste hoekje
Hoe je leeft en hoe groot je gezin is, bepalen hoeveel ruimte nodig is om alles op te bergen: beschik je over een aparte berging, is je voorraad voedingsmiddelen uitgebreid, kook je elke dag of alleen in het weekend? Het is duidelijk dat een gezin met drie jonge kinderen andere opbergnoden heeft dan een stel dat dagelijks kookt of een single die vaak buitenshuis eet. Om de opbergruimte in je keuken te maximaliseren, heeft Blum oplossingen die elke vierkante centimeter benutten. Kies voor één brede lade en niet voor twee smalle, en je wint 15% meer opbergruimte. Rust de ruimte onder je spoelbak uit met een lade die rond de spoelbak is uitgespaard. Ideaal voor het opbergen van kleine schoonmaakspullen. De kasten inrichten met lades biedt je niet alleen een beter overzicht dan een kast met legplanken, maar je kan hier ook veel meer in opbergen dan in een apothekerskast. Blum maakt heel veel keuken op een beperkte oppervlakte mogelijk.

Gun jezelf meer comfort

Het gebruikscomfort van je keuken ervaar je als gebruiker dagelijks aan den lijve. Met de onzichtbare techniek SERVO-DRIVE, de elektrische openingsondersteuning, open je laden en kasten handenvrij. Ideaal voor greeploze keukens, maar zelfs geen overbodige luxe wanneer je iets minder beweeglijk wordt. Ook het zacht en geruisloos sluiten van laden en deuren dankzij BLUMOTION en het in elke gewenste stand blijven openstaan van klapdeuren dragen bij tot meer keukencomfort.

Evaluatie en optimalisatie op maat
De consulente toetst jouw keukenplan aan deze DYNAMIC SPACE basisprincipes. Samen bespreek je alle mogelijke ongemakken en zoek je oplossingen die het best bij jouw keukengebruik passen. Ook geeft de consulente jou een voorstel op maat voor de inrichting van jouw lades met ORGALUX. Met behulp van deze fexibele indelingen voor bestek, borden, kruiden, pannen, voorraad, fessen, afvalsortering, etc. schep je orde in de lades, blijft alles overzichtelijk en makkelijk grijpbaar.

Proefritje maken
Nu alles besproken is en waar gewenst aanpassingen in jouw keukenplan zijn aangebracht, komt de ultieme test: de keukenproefrit. Met verrijdbare kasten bouw je jouw keuken op ware grootte na. Net als bij een testrit met een auto, ervaar je wat koken en leven in je toekomstige keuken betekent: zo schat je loopafstanden correct in, test je de werkruimte op de werkbladen en ervaar je het comfort van ORGALUX lade-indelingen en accessoires. Een absolute aanrader!

Kortom, in de Blum Showroom leer je de praktische kant van jouw keuken kennen. Een kant die vaak over het hoofd wordt gezien bij de aankoop,
maar die in werkelijkheid een goede van een slechte keuken onderscheidt.

Keukenplannen?
Maak een afspraak voor een DYNAMIC SPACE workshop in de Blum Showroom in Zaltbommel via het nummer 0418 569 062 of www.blum.com/ideas.
Voor België is er een Blum Showroom in Sint-Niklaas. Meer info op www.blum.com/ideas of via 03 778 71 11.