Terrazzo: dé trend in iedere prijsklasse

De techniek is eeuwenoud. Vijftiende-eeuwse Venetiaanse arbeiders vonden een nieuwe praktische toepassing voor afgekeurd restmateriaal uit de marmergroeve.

24 Oktober 2019

Ze gebruikten het om de terrassen rond hun huizen te plaveien. Nu, eeuwen later, is terrazzo populairder dan ooit. Ook in de keuken!

Hoe mooi een keukenblad ook is, het materiaal moet wel praktisch zijn, en passen bij het budget. Gelukkig zijn er alternatieven! Materialen met dezelfde uitstraling als terrazzo, maar met volledig andere eigenschappen. Er zijn lookalikes in verschillende prijsklassen, zodat iedereen deze trend in huis kan halen.

TopLaminaat

Terrazzo Classic is terrazzo zoals je dat kent van vroeger. Maar TopLaminaat is voordeliger en veel makkelijker in het onderhoud. Terrazzo Grey is een verfijnde variant. Grijs en zwart vormen de basis, maar het blad heeft ook een witte spikkel.

Evora Quartz (composietsteen)

Het voordeel van composietsteen is dat het niet-poreus, duurzaam en goed bestand tegen huishoudelijke zuren is. Prima eigenschappen, dus. Nieuw in terrazzo is Evora Quartz Naga, met zwart en wit. Wie wel voor zwart kiest, maar niet voor saai, moet beslist naar Argus kijken.

Corian

Ook in Corian zijn er fijne terrazzolooks. Zoals de nieuwe kleuren Pebble Terrazzo (grijs), Basalt Terrazzo (zwart) en Domino Terrazzo (wit-grijs). Ze bieden al het goede van volkunststof: het bladoppervlak is nagenoeg ondoordringbaar, en kleine krassen of inkervingen kunnen eenvoudig worden hersteld. Bovendien zijn bijna alle vormen mogelijk. Groot kan ook, want het materiaal kan naadloos worden verlijmd.

Dekker Zevenhuizen levert maatwerkbladen van TopLaminaat, Evora Quartz en Corian aan keukendealers: www.dekkerzevenhuizen.nl.

 

Meer van Dekker Zevenhuizen
Reacties