Foto: press_2013//Kvik-keuken-keukendeur.jpg

Silestone lanceert Nuit Bleue

Cosentino, wereldwijd marktleider in kwartsoppervlakken, breidt zijn Silestone-gamma uit met Nuit Bleue, een nieuwe kleur ge?nspireerd door de Belgische blauwe hardsteen.

Cosentino, wereldwijd marktleider in kwartsoppervlakken, breidt zijn Silestone-gamma uit met Nuit Bleue, een nieuwe kleur ge?nspireerd door de Belgische blauwe hardsteen.

Silestone Nuit Bleue werd speciaal ontwikkeld voor de Benelux-markt en benadert de typische donkergrijsblauwe kleur van de Belgische Blauwe Hardsteen perfect. Bovendien is Silestone Nuit Bleue volkomen krasbestendig, niet-poreus en extra hygiënisch. Hierdoor biedt het dus de uitstraling van de Belgische blauwe hardsteen, met de voordelen van Silestone antibacterieel kwarts.

De trots van de Belgen

Belgen zijn trots op hun Blauwe hardsteen. Ruim 300 jaar verhoogt deze steen immers al het esthetische aspect van talrijke binnen- en buitenlandse projecten. De Koninklijke Galerijen van Brussel, de dijken en trappen van Oostende, het gerechtsgebouw van Antwerpen, de luchthaven van Leipzig en het station van Den Haag zijn maar enkele voorbeelden. Maar ook voor toepassingen in privé-woningen doen architecten en aannemers vaak een beroep op de Belgische Blauwe hardsteen om hun verwezenlijkingen een bijzondere touch te geven. Redenen genoeg voor Cosentino om speciaal voor de Benelux-markt een Silestone variant van dit typische Belgische product te introduceren.

De bijzondere eigenschappen van Nuit Bleue

Hetgeen Silestone Nuit Bleue echt bijzonder maakt, is dat het de esthetische elegantie van blauwe hardsteen combineert met de duurzaamheid en het gemak dat de hele Silestone productcollectie biedt. Gedaan dus met de kleine ongemakken die een blauwstenen aanrecht of badkamerblad wel eens biedt. Omdat Silestone tot 93% uit natuurlijk kwarts bestaat, één van de meest duurzame grondstoffen die er te vinden zijn, zijn Silestone-keukenbladen volkomen krasbestendig. Bovendien is Silestone niet-poreus waardoor bijvoorbeeld vet- of azijnvlekken niet in het oppervlak trekken. Het hygiënisch comfort van de keukenbladen wordt gegarandeerd door de toevoeging van Microban dat de groei van bacteriën en schimmels remt. Zo kunnen gerechten zonder risico rechtstreeks op het keukenblad worden bereid. Microban is een intrinsiek element van het keukenblad, geen coating die kan afslijten.

Net zoals bij de ontginning van de Belgische Blauwe hardsteen, respecteert Cosentino bij het productieproces van Silestone, het milieu. Zo ziet het er nauwgezet op toe dat tijdens de productie geen schadelijke deeltjes in de lucht vrijkomen en dat het gebruikte proceswater voor 100% wordt gerecycleerd. Cosentino?s inspanningen om de productiecyclus milieuvriendelijker te maken werden zowel vorig jaar als dit jaar op de beurs Batibouw te Brussel beloond met een plaats in het ?ECO Parcours? dat exposanten met milieuvriendelijke oplossingen in de kijker zet.

Over Silestone®

Silestone®, een merk van de Spaanse multinational Cosentino, is aanwezig in enkele van de meest unieke gebouwen ter wereld, zoals Hotel Burj Al Arab (Dubai), het Wembley Stadion (Londen), de carrousel van het Louvre (Parijs) of de Agbar-toren (Barcelona). Silestone speelde een voortrekkersrol door als eerste Spaanse merk te adverteren tijdens de Amerikaanse Super Bowl, het grootste advertentie-event ter wereld. Daarnaast werkt Silestone op dit ogenblik ook samen met het Houston Rockets NBA-team.

Silestone is uitgegroeid tot wereldleider op het vlak van kwartsoppervlakken en ontwikkelt als enige producent kwartsoppervlakken met antibacteriële eigenschappen. Eén op vier Spaanse keukens is uitgerust met Silestone. In de VS geniet het merk een marktaandeel van 75 procent wat betreft kwartsoppervlakken en een marktaandeel van zes procent op het vlak van keukenwerkbladen

Over de Cosentino-groep

De Cosentino-groep is een Spaans familiebedrijf dat zich toelegt op de productie van oppervlakken in natuursteen en kwarts. Het bedrijf beheert zelf de distributie om een optimale service en de beste decoratieve en architecturale oplossingen gebaseerd op natuursteen te leveren. Met sterke merken en exclusieve producten streeft de onderneming naar vernieuwende toepassingen en praktische oplossingen voor de particuliere woonomgeving en openbare gebouwen. In al haar activiteiten gaat ze duurzaam om met het milieu en geeft ze voorrang aan creativiteit en innovatie met zin voor detail. Cosentino is aanwezig in meer dan 50 landen, met zes fabrieken, veertien steengroeven, negentien creatieve studio?s en wereldwijd ruim 2500 werknemers (waarvan 1024 in Spanje). Het hoofdkantoor van de groep bevindt zich in het Spaanse Macael (Almería). Cosentino is in andere landen actief via 12 filialen: Cosentino Mexico, Cosentino Swiss, Cosentino USA, Latina Vitória, Cosentino Belgium, Cosentino The Netherlands, Cosentino UK, Cosentino Deutschland, Cosentino Scandinavia, Cosentino Portugal, Cosentino France en Cosentino Italy. In 2006 was meer dan 64 procent van de productie bestemd voor export buiten Spanje.

Publicatiedatum: 9 maart 2009

Reacties