Foto: 2016/Arte_DektonTrilium_keukenblad.jpg

De eerste gerecyclede kleur binnen de Dekton-collectie

Als groenste keukenbladenleverancier van Nederland presenteert Arte een duurzaam werkblad, Dekton Trilium, in een unieke kleur.

Dit keukenblad, Dekton Trilium, is gemaakt van gerecycled restafval en met een stoer, roestachtig uiterlijk.

Hergebruikt materiaal

Dekton Trilium is een ruwe, roestachtige kleur met ecologische eigenschappen. Zo wordt Trilium geproduceerd met stoffen en elementen afkomstig uit eigen materiaalproductie. Afval wordt dus hergebruikt.

Bijzondere kleur

Dekton Trilium bestaat uit een mix van kleuren, variërend van grijs tot diepzwart, dat een verroest en metallic effect uitstraalt. Ondanks dat het metallic effect heeft, voelt het materiaal aangenaam en zacht aan.

De kleur behoort tot de Dekton-collectie van Arte en is zowel kras-, vlek-, schok-, hitte-, UV-bestendig en kleurvast. Daardoor is Dekton ook zeer geschikt voor buitentoepassingen, zoals in een buitenkeuken of als buitenvloer of gevelbekleding.

Milieuvriendelijk

Deze nieuwste toevoeging aan de collectie beschikt over de Dekton eigenschappen, maar vertegenwoordigt ook belangrijke milieuvriendelijke waarden die passen bij de duurzaamheidsgedachte van Arte.

Andere ecologische kleuren

Naast Dekton Trilium heeft Arte ook andere ecologische kleuren in haar assortiment. Met het aanbieden van ecologische keukenbladen wordt de belasting van het milieu verminderd en krijgen gebruikte materialen een nieuwe levenscyclus.
De kleuren uit het assortiment van ArteEco (composiet) worden voor 50% gemaakt van natuurlijke en gerecyclede materialen als porselein, (spiegel)glas en gekristalliseerde assen. Zelfs de hars, die bestaat uit maïsolie, is natuurvriendelijk.

Reacties