Keukenbladen

Het aanbod van Smitskeukens omvat keukenbladen, achterwanden, tafelbladen, badkamerbladen en vensterbanken in uiteenlopende materiaalsoorten.

Kies voor kwaliteit

Het aanbod van Smitskeukens omvat keukenbladen, achterwanden, tafelbladen, badkamerbladen en vensterbanken in uiteenlopende materiaalsoorten: Toplaminaat (kunststof), CeraNuovo (keramisch), Composiet en Cristallite (composietsteen), Graniet, terrazzo en beton, MAX volkunststof en Corian, r.v.s., massief hout, Frosted glass en Cristalite.

De bladen kenmerken zich vooral door de strakke hoekverbindingen, de vrijwel naadloos geïntegreerde spoelbak en de onberispelijke afwerking met (luxe) randlijsten. Met name de kunststof bladen, waarvan de draaglaag wordt gevormd door watervast verlijmd multiplex in plaats van spaanplaat of MDF, of Cristalite; een zeer hoogwaardig composietnatuursteen.

Graniet

Een granieten keukenblad is puur natuur. Precies zoals het steen wordt gedolven, wordt het ook gebruikt voor het blad; geen bestanddeel wordt er nog uitgehaald of aan toegevoegd. Dit robuuste materiaal is niet alleen vrijwel onverwoestbaar, maar ook bijzonder expressief. In een granieten keukenblad kunnen steeds weer andere patronen worden ontdekt, en zijn tint past zich iedere keer aan aan de lichtval en de inrichting van de keuken. En omdat geen enkele granietsoort hetzelfde is, en zelfs binnen een en dezelfde groeve de kleur en structuur van het steen nog variëren, is ieder granieten keukenblad uniek.

Kunststof

Kunststof is een van de meest functionele materialen voor een keukenblad. Een kunststof oppervlak is hard en bestendig, en bijzonder makkelijk schoon te houden. Als het wordt gecombineerd met een drager van multiplex, is het blad bovendien 100% watervast.

Terrazzo

Als u een landelijke keuken wilt, is terrazzo hét materiaal voor uw aanrecht. Dit ambachtelijk vervaardigde, nostalgische keukenblad ademt niet alleen de sfeer uit van grootmoeders tijd, maar bezit ook dezelfde ouderwetse degelijkheid. Het is zó duurzaam dat u er een leven lang plezier van heeft – temeer daar u eventuele vlekken nog redelijk kunt wegwerken!

Composiet

Composietsteen bestaat overwegend uit kwarts, hetzelfde natuurlijke materiaal dat ook in graniet zit. Daardoor is het ook hard, en heeft het zo'n natuurlijke uitstraling. Maar anders dan graniet is composietsteen niet puur natuur. Aan de mineralen worden namelijk een bindhars en pigmenten toegevoegd. In die toevoeging ligt ook het voordeel van composietsteen. Want de combinatie van mineralen, hars en het fabricageproces zorgen ervoor dat het keukenblad niet poreus is, en de pigmenten kleuren de bladen in een scala van tinten. Het assortiment van Smitskeukens omvat twee soorten composietsteen Jetstone en cristalite, die elk een eigen karakter hebben. Jetstone lijkt in uiterlijk en kenmerken heel sterk op graniet, maar is tóch composietsteen – met alle comfort van dien. Cristalite® heeft een onderscheidende samenstelling, en daardoor enkele unieke eigenschappen.

Glas

Frosted glass is een van de minst traditionele materialen voor keukenbladen. Het is als het ware gemaakt voor de moderne designkeuken. Maar frosted glass mag dan eigentijds zijn, het is tegelijk ook tijdloos, zodat u er jarenlang plezier van kunt hebben. Temeer daar het blad niet alleen een luxe uitstraling heeft, maar ook comfortabel is in het gebruik door zijn watervastheid en hittebestendigheid.