Bamboe Keukenbladen

KOSA bamboo is massief geperst bamboe dat zeer geschikt is voor keukenbladen, fronten en achterwanden. Warm, oersterk en zeer slijtvast.

Keukenbladen en fronten van massief geperst bamboe

Massief geperst bamboe

Het bamboe wordt tot vezels gesneden en met hoge druk in elkaar geperst tot vierkant balkmateriaal. De bamboe strengen zitten zo in elkaar gevlochten dat het materiaal de eigenschappen van een houtnerf overneemt. Na droging is het bamboe harder, stabieler en slijt vaster dan vrijwel iedere houtsoort. Het laat zich met houtbewerkingsmachines bewerken tot alle denkbare "hout"producten.

Kleuren

Bamboe is van oorsprong groen en heeft intern de kleur licht geel. Door de stammen te schillen komt de "naturel" ofwel de licht gele kleur tevoorschijn. De donkere kleur ontstaat door het stomen van het bamboe, er treed hier karamelisatie van de suikers op. De bamboe krijgt zo een door en door bruine kleur.

Panelen en werkbladen

In principe geldt; wat men van hout kan maken, kunt u ook van massief bamboe maken. KOSA bamboo kan verwerkt worden tot allerlei bladen en panelen voor ieder meubelontwerp. Hier kunt u denken aan oplossingen voor tafel- en keukenbladen, maar ook voor kastplanken en meubelpanelen. We zijn dus vrijer in maatvoeringen ten opzichte van standaard plaatmaterialen. Zo gaan we efficiënt met het materiaal om en heeft u direct maatwerk zonder onnodig afval.

Voor meer informatie over de eigenschappen en mogelijkheden van onze bamboe producten verwijzen wij u graag naar onze website www.kosa-bamboo.nl