array(1) { ["path"]=> string(53) "www.artegroep.nl/nl/keukens/assortiment/keukenbladen/" }
Partner

Arte Groep

Begonnen in december 1995 als Arte di Granito, speelde Arte in op de destijds sterk groeiende vraag naar natuurstenen aanrechtbladen. Door de verwerking van ook andere materialen, zoals composiet (Silestone by Arte) en glas is het bedrijf verder gegaan onder de naam Arte. Bovendien zijn de bedrijfsactiviteiten inmiddels uitgebreid naar andere markten: Arte in Keukens, Arte in Sanitair en Arte in Projecten.   In haar denken en handelen is Arte zich bewust van haar verantwoordelijkheden op het gebied van mens, milieu en maatschappij. Arte beschikt over een eigen fabriek van 10.500m2 gevestigd in Helmond. Het productieproces is volledig geautomatiseerd - van orderontvangst tot aflevering.  Met behulp van zeer geavanceerde - en speciaal ontworpen machines kan Arte haar producten met een nog hogere precisie en efficiency produceren. Arte is platinum partner van Cosentino, 's werelds grootste leverancier van Silestone.

MEER TONEN

ArteEco keukenblad

ArteEco keukenblad bestaat voor 75% uit gerecycled materiaal zoals porselein, (spiegel)glas en gekristalliseerde assen. Daarnaast bestaat het uit natuurlijke materialen zoals kwarts en hars.

ArteEco: het milieuvriendelijke keukenblad

ArteEco is een product dat natuurlijke en gerecyclede materialen samen voegt om zo tot een nieuw product te komen. Het bestaat voor 75% uit gerecycled materiaal zoals porselein, (spiegel)glas en gekristalliseerde assen. Daarnaast bestaat het uit natuurlijke materialen zoals kwarts en hars. De toegevoegde hars bestaat gedeeltelijk uit maïsolie en is de natuurvriendelijkste hars die op dit moment beschikbaar is. Alle ArteEco producten zijn cradle-to-cradle gecertificeerd.


Door het gebruik van gerecyclede materialen wordt de belasting van het milieu verminderd; de gebruikte materialen krijgen een nieuwe levenscyclus en de hoeveelheid afval wordt minder. Het lijkt misschien een onbeduidende factor in het grote geheel, maar met kleine stappen openen zich nieuwe wegen naar milieuvriendelijke producten en produceren. Onderstaand treft u aan de diverse kleurmogelijkheden. Overige kleuren zijn op aanvraag leverbaar.

Meer lezen over
'ArteEco keukenblad'?

meer van deze professional
Op de hoogte blijven?

Volg ons voor inspiratie, nieuws en tips.