Foto: 2020/keukenblad-vervangen.jpg

4 verschillende soorten keukenbladen

Ben je uitgekeken op de huidige stijl van de keuken? In dat geval kan het interessant zijn om de keuken te renoveren.

Guido van Loon

Het renoveren van een keuken hoeft niet te betekenen, dat je deze volledig vernieuwd. Een goed alternatief is bijvoorbeeld het vervangen van de keukenfrontjes! Dit is relatief goedkoop en laat de keuken er weer als nieuw uitzien. Zeker wanneer de apparaten in de keuken nog goed werken en het frame van de kasten niet beschadigd is, kan het vervangen van de frontjes voldoende zijn. 

Een alternatief voor het vervangen van de keukenfrontjes, is het vernieuwen van het keukenblad. Bij een keukenblad vervangen heb je de keuze uit verschillende soorten materialen. Onderstaand zetten we er alvast vier voor je op een rijtje! 

1. Kunststof keukenblad

De keuken goedkoop renoveren betekent dat de keuze voor een keukenblad van kunststof interessant is. Het materiaal is niet alleen goedkoop, maar ook leverbaar in tal van verschillende uitvoeringen. Zo vind je altijd een keukenblad waarvan de kleur aansluit bij het bestaande kastenwerk in de keuken. 

2. Composiet keukenblad 

Duurder is een composiet keukenblad! Het is een bijzonder fraai materiaal, door z’n strakke en moderne look. Kies voor een donkere kleur keukenblad, om deze ook in een klassieke of landelijke keuken goed tot z’n recht te laten komen. Ten opzichte van een keukenblad van kunststof geeft een composiet keukenblad de keuken direct een hele luxe uitstraling. Qua hardheid kan composiet vergeleken worden met graniet. Die hardheid maakt dat deze keukenbladen kras- en slijtvast zijn. Ideaal, wanneer je regelmatig messen op het aanrechtblad laat slingeren. 

3. Keramiek keukenblad 

Op zoek naar een keukenblad welke nagenoeg onverwoestbaar is? Informeer dan eens naar een keramiek keukenblad bij een keukenzaak in jouw omgeving. Het materiaal geeft de keuken karakter en is te gebruiken in moderne, landelijke en klassieke keukens. De hoge kwaliteit van keramiek, maakt deze keukenbladen tot een investering voor de toekomst! Het is een goed alternatief voor een keukenblad van composiet. Voordeel van keramiek ten opzichte van composiet is het feit, dat dit materiaal hittebestendiger is. n

4. Granieten keukenblad 

Een vierde optie is een granieten keukenblad. Net als het keukenblad van composiet en keramiek, zijn ook deze keukenbladen bijzonder smaakvol. Je kunt de keukenbladen in diverse afwerkingen bestellen bij de meeste keukenboeren. Zo vind je altijd een keukenblad van graniet, welke past bij jouw persoonlijke smaak. Kies bijvoorbeeld tussen een gepolijst keukenblad en een leatherlook

Reacties