Foto: Verbeter-de-drinkwaterkwaliteit-in-huis-met-een-waterfilter

Verbeter de drinkwaterkwaliteit  in huis met een waterfilter

Je gezondheid begint bij het water wat je elke dag binnen krijgt. Laten we niet vergeten dat water de grootste bouwstof van ons lichaam is.

Guido van Loon

Naargelang we steeds meer tijd doorbrengen in ons eigen huis hechten steeds meer mensen waarde aan een gezonde woon en leefstijl in huis maar we denken hierbij niet gelijk aan de drinkwaterkwaliteit in onze woning. Je gezondheid begint bij het water wat je elke dag binnen krijgt. Laten we niet vergeten dat water de grootste bouwstof van ons lichaam is. We gebruiken water om te drinken, koken, douchen, wassen, in bad gaan of voor het tandenpoetsen. De beste oplossing hierbij is om te beginnen met jezelf door gezond water te gaan gebruiken.

Hoe is het gesteld met ons drinkwater?

Het water wat bij iedereen in Nederland uit de kraan stroomt kan als veilig en schoon beschouwd worden, aldus het RIVM. Maar wat men precies onder veilig en schoon beschouwd is maar de vraag. Door zelf het water in huis te zuiveren ben je er zeker van dat het water aan de beste kwaliteitsnormen voldoet. Het zorgt ervoor dat je water drinkt wat 100% water is.

Ons Nederlands kraanwater wordt steeds meer blootgesteld aan verontreinigende stoffen. Er wordt steeds vaker gesproken over te hard water, verontreinigingen en het belang van voldoende gezond water. Dit water valt natuurlijk nog steeds binnen de richtlijnen van ons land, maar door eigenhandig in huis het water te filteren met een waterfilter verzeker jezelf van schoon en gezond drinkwater.

Waarom een waterfilterkan?

Een waterfilterkan kan iedereen in huis binnen een mum van tijd voorzien van heerlijk zacht water. De waterfilters filteren zoal het kalk, chloor en metalen zoals lood en koper uit het drinkwater. Trakteer jezelf van een lekker kop koffie of thee, laat je keukenapparatuur profiteren van het zachte schone water waarbij ontkalken nog nauwelijks benodigd is. Voorkom het kopen van vele flessen water waardoor je de productie, het vullen, het transport en uiteindelijk het weggooien en recyclen van plastic flessen voorkomt.

Een waterfilterkan is een snelle, eenvoudige en goedkope manier om het drinkwater uit de kraan te filteren. Een waterfilter vermindert het kalkgehalte en haalt ook geur- en smaak verstorende stoffen uit het kraanwater.

Voordelen van een waterfilterkan

-  Snelle manier om water te filteren: water filteren met een filterkan gaat snel. Door de filterkan te vullen met water geniet je onmiddellijk van gefilterd kraanwater.
-  Het is een goedkope oplossing ten opzichte van andere opties om kraanwater te filteren en is een van de meest budgetvriendelijke methodes.

Nadelen van een waterfilterkan

- De eenvoudige filters in de filterkan filteren niet zo grondig als bv. een 
waterontharder. Voor een optimaal resultaat dien je de waterfilters regelmatig te
vervangen.
- Met een waterfilterkan zuiver je niet het water in je volledige woning. De filterkan heeft maar 1 specifiek doel namelijk het filteren van je kraanwater.

Sommige mensen vinden gefilterd water zelfs smaakvoller dan het ongefilterde kraanwater. Dit komt omdat de filters de mineralen, zouten en metalen verwijderen en het water daardoor lichter en puurder van smaak maakt. Gefilterd water wordt over het algemeen ervaren als zachter van smaak.

Prijs van een waterfilterkan

De prijs van een waterfilterkan hangt vooral af van het merk en de kwaliteit van het product. De prijzen van waterfilterkannen liggen gemiddeld tussen de € 20 en € 65 excl. btw.

Reacties