Foto: 2022/Reinig-ook-de-kleine-dingen-in-je-huis.jpg

Reinig ook de kleine dingen in je huis

Schoonmaken van ons huis is niet altijd de leukste klus. Een van de redenen is dat het veel tijd en energie in beslag neemt.

Guido van Loon 30 Mei 2022

Toch is het belangrijk dat we ervoor zorgen dat ons huis er netjes en schoon uitziet. Het werkt niet alleen positief op onze mentale gesteldheid, maar het is ook nog een goed voor onze algemene gezondheid. Wanneer we ons huis schoonmaken, proberen we alle oppervlaktes in het huis te reinigen. Zo kunnen we optimaal genieten van ons huis. Hierbij is het ook belangrijk dat je kleinere machines in huis ook schoongemaakt worden. Wil je weten hoe je dit kunt doen? Lees dan snel verder!

Ontkalken 

Het is belangrijk dat je jouw machines regelmatig reinigt. Het ontkalken van je koffiemachine is een mogelijkheid om je machine optimaal te kunnen laten functioneren. Je wilt namelijk voorkomen dat je kalk in je koffie krijgt. Dit zorgt er ook voor dat de smaak van je koffie verminderd. Als je je machines niet vaak genoeg reinigt, dan kan je machine op gegeven moment kapot gaan. Daarnaast is het essentieel dat je erop let dat je machine niet kapot gaat door kalkaanslag. In dat geval val kun je namelijk geen gebruik maken van de garantie. Voor het ontkalken zul je een ontkalker koffiemachine nodig hebben. Zo zijn er verschillende ontkalkers waarmee je jouw machine mee kunt ontkalken. Welke het beste is, hangt van jouw machine af. 

Reinigen 

Naast het schoonmaken van je machines met een ontkalker, kun je ook reinigingstabletten koffiemachine gebruiken. Het is belangrijk dat je je koffiezetapparaat regelmatig reinigt. Bij het reinigen worden vooral de vetten verwijderd. Dit doe je om te voorkomen dat het vuil in je lekkere kop koffie terechtkomt. Als de vetten zich hechten in je koffiezetmachine, kan dit de smaak van de koffie doen verminderen. Je wilt dagelijks het liefst kunnen genieten van een lekker kop koffie. Naast dat de kwaliteit van koffie achteruitgaat, gaat ook de kwaliteit van je machine achteruit. Dit wil je natuurlijk het liefst voorkomen. Je kunt je machine het beste maandelijks kunt ontvetten, voor optimale machine prestaties. Dit hangt echter wel af van het vetgehalte van de koffie en hoe vaak je gebruik maakt van je machine. 

Kortom, het is belangrijk dat je je machines regelmatig ontkalkt. Als je machine kapot gaat aan kalkaanslag, dan kun je geen gebruik maken van de garantie op jouw apparaat. Daarnaast is het belangrijk dat je je machine regelmatig reinigt. Zo kun je de kwaliteit van de koffie en je machine behouden. 

Reacties