Messen opbergen: drie voordelen van een messenhouder in de lade

Drie voordelen van een messenhouder in de lade.

1. Messen opbergen

Om je favoriete gerechten klaar te maken heb je natuurlijk scherpe keukenmessen nodig. Vaak worden deze opgeborgen in een messenblok op het aanrecht of aan een magnetische strip aan de muur. Toch kan je deze best uit het zicht van kleine kinderen bewaren. De oplossing hiervoor? Een messenhouder in je lade. Je messen opbergen in een lade bij een andere keukenlade organiser zorgt ervoor dat deze uit het zicht van je (klein)kinderen blijven. Zo wordt je keuken in een klap een stuk veiliger.

2. Keuken organiseren

Een ordelijke keuken begint bij een ordelijk aanrecht. Naast een waterkoker, koffiezet en andere apparaten, is er op menig aanrechten een messenblok te vinden. Messenblokken zijn vaak trendgevoelig waardoor je snel uitgekeken bent op het design. Door je messen op te bergen in een messenhouder in je lade, zorg je ervoor dat je aanrecht leeg blijft.

3. Onderhoud keukenmessen

Een bijkomend voordeel is dat je op deze manier beter zorg draagt voor je messen. Als je je messen los in je lade laat liggen, loop je het risico dat ze beschadigd of bot worden. Dankzij een messenhouder gaan je messen langer mee én bewaar je het overzicht over alle verschillende messen in je lade.