5 handige aanrechtaccessoires voor in jouw keuken

Jouw aanrecht is als een bureau: je wil er direct aan het werk kunnen en precies weten waar alles ligt. Maar tegelijk wil je er ook voldoende ruimte hebben.

06 September 2021

Een vaatwasser is alvast een grote luxe want het bergt gelijk je vuile borden en kopjes op en maakt ze schoon. Maar wat met de items die niet in de vaatwasser mogen of de kleine handwasjes die blijven rondslingeren op je aanrecht? Alles komt aan op een efficiënte inrichting.
We helpen je graag op weg.

1. Afdruiprekken en -matten

Geen vaatwasmachine of snel een klein handwasje doen? Dan zijn de afdruiprekken en afdruipmatten je vriend. Het afdruiprek heeft een handig bakje voor het bestek en een aflopende lekbak zodat het water naar de wasbak stroomt.

2. Aanrecht afvalbakje

Wie eten bereidt, al is het maar een salade of een boterham, heeft afval. Waar laat jij dan de pitjes, schillen, etensresten en meer? Het is handig als de prullenbak of afvalbak dicht bij het aanrecht staat, maar nóg fijner is een afvalbakje voor op je werkblad.

De deksel van dit afvalbakje heeft een handige ‘open-stand’ zodat je niet steeds de deksel open hoeft te doen.

3. Afwasbak

Een afwasbak is zeker een musthave om al je vaat uit het zicht te houden. Verzamel hierin je vuile koffiekopjes, bordjes en ander servies en geef het aan het einde van de dag een lekker sopje. De bak is gemakkelijk te verplaatsen dus je houdt je gootsteen vrij. De afdruipschaal is bovendien niet enkel handig om de bak af te dekken maar dient ook als handige afdruipschaal om je gewassen servies op te laten drogen. Win-win-win.

4. Aanrechtbakje

Een aanrechtbakje houdt de orde rond je gootsteen. Een variant voor op je gootsteen of degene die je erin hangt. Keuze genoeg! Ieder bakje is voorzien van een systeem zodat het water niet in het bakje blijft staan.

5. Afwasborstel

Nooit gedacht dat een simpel alledaags huishoudproduct als een afwasborstel leuk kon zijn? Meet onze afwasborstel met zeepdispenser! Ligt goed in de hand en met één klik tover je afwasmiddel tevoorschijn. En als je na zoveel afwaspartijtjes toe bent aan vervanging, vervang je de kop met één simpele draai. Toch liever de klasieke variant? Jij kiest!

Reacties