Foto: wonennl-keukenkast-mark-mccammon-1080721

Gemakkelijk en snel je eigen keuken designen

Wanneer de huidige keuken, voor je gevoel, nodig aan vervanging toe is, kan het soms enige tijd duren voordat een nieuwe keuken geïnstalleerd is.

20 September 2022

Het nemen van een nieuwe keuken kan daarnaast al snel oplopen tot in de duizenden euro's. Om snel en gemakkelijk de ervaring te krijgen van een nieuwe keuken, zijn er een aantal zaken die je kunt doen. Benieuwd welke zaken dit zijn? In dit artikel lees je hoe je gemakkelijk en snel je eigen keuken kunt designen, zodat de keuken weer als nieuw lijkt. 

Het vernieuwen van je bestaande keuken

Wanneer je van plan bent om de keuken opknappen, zijn er diverse dingen die je kunt doen. Op deze manier is het niet nodig om een compleet nieuwe keuken aan te schaffen. Een nieuwe uitstraling is namelijk aan de hand van de volgende tips, zeer gemakkelijk te realiseren. Hieronder worden de tips verder toegelicht:

Monteren van nieuwe accenten

Het monteren van nieuwe accenten kan al snel een verfrissend beeld schetsen over de keuken. Wat wordt er bedoeld met nieuwe accenten? Wanneer je gebruik maakt van nieuwe handgreepjes en een nieuwe keukenkraan, kan dit als snel een groot verschil maken. Zo is het mogelijk om een authentieke stijl te hanteren, of juist modern.

Vervangen van keukenkastjes

De tweede tips heeft alles te maken met keukendeurtjes vervangen. Met een keuken die al heel wat jaartjes in de woning staat, kunnen de keukendeurtjes aan vervanging toe zijn. Door de deurtjes een compleet andere kleur te geven, zal de keuken als snel anders aanvoelen. Wederom kan er gekozen worden om voor een authentieke stijl te gaan of modern. 

Vervangen van het keukenblad

De derde tip, wat voor veel verandering kan zorgen, is het vervangen van het keukenblad. Hierbij is het aan te raden om de keukendeurtjes en het keukenblad op elkaar af te stemmen. Op deze manier zal de keuken als een geheel aanvoelen. Voor de keuze van het keukenblad, kun je kiezen uit bijvoorbeeld beton, kunststof, hout of marmer. Hierbij heeft ieder materiaal zijn eigen voor en nadelen. Ook het keukenblad is in verschillende stijlen beschikbaar.

Vervangen van de tegels

Als laatste is het aan te raden om de tegels te vervangen. De tegels krijgen in de loop van de jaren veel te verduren, waardoor de voegen soms bruin kunnen uitslaan. Door nieuwe tegels te monteren en frisse voegen te zetten, zal ook door deze verandering de keuken nieuw aanvoelen.

Reacties