Foto: wonen-zwartekoelkast

Een Amerikaans interieur in jouw Nederlandse woning? Zo doe je dat!

Op televisie, in series en films zien we het maar al te vaak voorbij komen: het Amerikaanse interieur.

Theo Vliegop 31 Juli 2023

De Amerikaanse interieurstijl heeft zo haar tijdloze charme en staat bekend om de gezellige, comfortabele en de gastvrije uitstraling. Zou jij ook zo’n Amerikaans interieur willen hebben? Dan zijn er verschillende elementen die jij aan jouw woning zou kunnen toevoegen. Hierover kun je meer lezen in dit artikel.

Warme kleuren

Allereerst vormt een warm kleurenpalet de basis van een Amerikaans interieur. Denk daarbij aan kleuren zoals beige, bruin, crème kleuren of bijvoorbeeld warme grijstinten. Met deze warme kleuren als basis, kan jij, net als in Amerikaanse huizen, een gezellige en uitnodigende sfeer in huis maken.

Hout

Iets anders dat typerend is voor een Amerikaans interieur, is hout. In Amerikaanse woningen kun je vaak houten meubelstukken, zoals tafels en kasten, vinden. Ook de vloeren zijn vaak van hout gemaakt. Verder hebben Amerikaanse woningen ook regelmatig houten balken aan het plafond. Het gaat hierbij vaak om donker hout, waarbij de nerven mooi zichtbaar zijn. 

Comfortabele meubels

Amerikaanse woningen staan bekend om de grote en comfortabele meubels. Denk maar eens aan de grote banken met dikke kussens die je op tv ziet. Kijk of een grote bank in jouw woonkamer past. Zorg er anders voor dat je jouw bank extra comfortabel laat ogen door dikke kussens en heerlijke dekens neer te leggen. Verder kunnen een stel zeer comfortabele fauteuils absoluut niet ontbreken in een Amerikaans interieur. 

De plafondventilator

Een accessoire dat in de zomer niet alleen praktisch is, maar je huis ook nog eens extra Amerikaans laat lijken is de plafondventilator. Deze is namelijk vaak te vinden in een Amerikaans interieur.

De Amerikaanse koelkast

Verder kun je ook de keuken aanpassen om een Amerikaans gevoel in huis te creëren. Denk daarbij aan de Amerikaanse koelkast. Dit is een grote koelkast met twee deuren. Is jouw keuken verbonden aan de woonkamer? Dan zal een zwarte Amerikaanse koelkast in je keuken jouw interieur nog meer Amerikaans laten lijken. Daarnaast is een grote koelkast uiteraard enorm handig. 

De open haard

Het is niet in elke woning mogelijk, maar het past wel uitstekend in een Amerikaans interieur: de open haard. In Amerikaanse woonkamers zie je vaak een mooie, grote open haard met daar omheen banken en fauteuils geplaatst. Hier kun je heerlijk met het gezin zitten wanneer het buiten koud is. 

Een Amerikaans interieur is dus ook gewoon hier in Nederland te creëren.

Reacties