Foto: 2022/keuken-trends.jpg

Dit zijn dé keukentrends van Nederland

Een keuken is het hart van je huis geworden. Je kookt er niet meer alleen, maar borrelt er met vrienden en geniet er van een ontbijt en je familie.

10 September 2022

Op het gebied van trends in de keuken zijn er enorm veel. Gelukkig is het met keukentrends zo dat ze ook jarenlang blijven. Ben jij van plan je droomkeuken te realiseren? In dit artikel geven wij de beste trends.

De keuken is je nieuwe woonkamer

Je keuken dient al lang niet meer als de plek waar je alleen kookt, maar wordt een echte ontmoetingsplek in je huis. Trends die we hierbij zien is het creëren van een grote keuken die verbonden staat aan de woonkamer. Vaak wordt hiervoor ook een muur gesloopt. Daarnaast zijn keukeneilanden nog altijd populair. Zet er een paar leuke barkrukken aan, en je bent klaar voor gezellige momenten met vrienden en familie.

Hout in je keuken

Hout is al lang populair om te verwerken in keukens, en blijft dat naar verwachting ook nog wel even. Het toepassen van hout in je keuken zorgt voor een klassieke en natuurlijke uitstraling. De houtsoorten die vooral in trek zijn, zijn ebbenhout, beuk en hout van de es. Dit zijn alle drie donkere houtsoorten, die een mooie doorgeleefde uitstraling meegeven aan je keuken.

Creëer symmetrie in je keuken

Een strak lijnenspel in je keuken verwerken zorgt voor veel rust in de keuken. Dit zie je perfect terug komen in een zogenoemde single line keuken. Het idee van deze keuken is dat je 1 horizontale lijn terug ziet komen in het keukenontwerp. Op deze manier is je keuken een strak en net geheel. Door een keukenzaak in te schakelen om een ontwerp te maken, kun je een goed beeld krijgen van hoe jouw droomkeuken eruit ziet.

Grepen aan de kastjes

Grepen aan de kastjes en lades was een trend die even was verdwenen, maar is nu weer terug. Wel in andere vormen, zoals een greep die over de hele deur loopt. Ook ronde grepen zijn weer helemaal trendy tegenwoordig. Deze trend is ideaal om te combineren met symmetrie in de keuken, op deze manier creëer jij een unieke keuken.

Trends voor kleur

In de keukentrends zien we een zwarte keuken vaak terugkomen. Dit kan zich vertalen in het laten terugkomen van zwart in de elementen of een complete zwarte keuken. Zwart is veelzijdig en raak je niet snel op uitgekeken. Naast zwart zijn grijs, antraciet en pasteltinten populair. Allemaal kleuren die je zowel kan verwerken in de accessoires als in de gehele keuken zelf.

Reacties